Sjajni Zagreb uvjerljivo slavio pred 7,000 navijača protiv Szegeda
Objavljeno: 29. 11. 2023 - 8:51

U devetom kolu grupne faze Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su u srijedu navečer, pred više od 7,000 gledatelja u zagrebačkoj Areni ugostili mađarski Szeged. Na krilima sjajnog izdanja, Zagrebaši su u odličnoj atmosferi uvjerljivo slavili. U pobjedi 30:25 'Lavove' su napadački predvodili Zvonimir Srna i Ivan Čupić sa po šest pogodaka, dok je Matej Mandić utakmicu završio sa 11 obrana.

Mađari bolje otvaraju susret i predvođeni s nekoliko sjajnih obrana danskog vratara Emila Imsgarda bježe na 5:2. Bez obzira na to, Zagrebaši su stvarali prilike i bilo je jasno da će realizacija u nekom trenutku proraditi. Upravo to događa se već prije sredine prvog dijela kada Zagrebaši nevjerojatnom serijom stižu do vodstva 12:7. Odlični su u tranziciji Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, dok je Matej Mandić do kraja prvog dijela skupio šest obrana. Nakon prvih 30 minuta 17:12 uz po tri pogotka Srne, Klarice i Ivana Čupića. Kod Szegeda tri pogotka Boruta Mačkovšeka, te po dva hrvatskih reprezentativaca Luke Stepančića i Maria Šoštarića.

Zagrebaši u drugom dijelu nastavljaju istim tempom. U prvih deset minuta nastavka gostima su dozvolili tek jedan pogodak, zabili četiri i pobjegli na 21:13 te odlučili pitanje pobjednika u ovom susretu. Obrana je bila sjajna, napad učinkovit i Zagrebaši su stigli do bodova protiv Mađara nakon bolnog poraza od samo jednog pogotka razlike u Szegedu ranije ove sezone. Do kraja utakmice 30:25 za zasluženo uvjerljivo slavlje 'Lavova' koje su u ovom susretu sa po šest pogodaka predvodili Ivan Čupić i Zvonimir Srna. Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov dodali su po četiri, dok je Matej Mandić susret završio sa 11 obrana. Kod gostiju pet pogodaka Boruta Mačkovšeka.

Vremena za odmor nema puno – 'Lavovi' će na teren ponovno već u subotu kada im u goste, u sklopu Paket24 Premijer lige stiže Osijek. Pet dana nakon, na rasporedu je i posljednja utakmica Machineseeker EHF Lige prvaka u 2023. godini – ogled protiv Eurofarm Pelistera u Bitoli.

Zagreb – Szeged 30:25 (17:12)

Zagreb: Grbavac, Mandić 11 obrana; Kos 2, Ćavar, Faljić 3, Klarica 4, Gojun, Srna 6, Klis, Sirotić, Čupić 6, Dibirov 4, Kavčič, Glavaš 1, Morales 3, Suholežnik. Trener Andrija Nikolić.

Szeged: Imsgard, Mikler; Stepančić 2, Bodo 1, Martins 4, Jelinić 3, Szita 1, Gaber 1, Šoštarić 2, Banhidi 1, Kalarash, Molina, Garciandia 2, Bombač 1, Mačkovšek 5, Szilagyi 2. Trener Krisztian Karpati.

Izjave nakon utakmice: 
 

Andrija Nikolić, trener Zagreba: 
Sjajan naš nastup, odlična utakmica sve u svemu. Moglo je završiti i većom razlikom i zaista moram čestitati svojim igračima na nastupu danas ovdje. 

Zvonimir Srna, igrač Zagreba: 
Hvala navijačima na sjajnoj atmosferi danas ovdje. Čestitke svima, svim igračima, trenerima, cijeloj ekipi. Bili smo spremni za njih, za sve što mogu ponuditi, i šteta je što prije nismo stvorili prednost. Pet pogodaka razlike na kraju, međutim ova dva nova boda su najvažnija. 

Krisztian Karpati, trener Szegeda: 
Počeli smo dobro, ali na kraju izgubili fokus i Zagreb je izgledao kao bolja momčad na terenu. Pokušali smo promijeniti nekoliko stvari na poluvremenu ali nije uspjelo. Nadali smo se boljem rezultatu, bila je ovo dobra prilika za nas, ali nismo iskoristili. Nismo se predavali, to je jedino dobro. 

Mario Šoštarić, igrač Szegeda: 
Htjeli su tu pobjedu danas više nego mi. Jednostavno je tako. Zaslužena pobjeda. Gubili smo fokus, a oni su iskoristili sve naše greške. Čestitke njima, pogotovo njihovom vrataru koji je ponovno bio sjajan. 

  Povratak na sve vijesti