Zagreb rutinski protiv Osijeka! A sad puni juriš na Bitolu!
Objavljeno: 02. 12. 2023 - 7:43

Rukometaši Zagreba upisali su 12. pobjedu u sklopu Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji hrvatski rukometaši u svojoj su Kutiji šibica bili bolji od ekipe Osijeka rezultatom 37:28 (17:11).

U sastavu Zagreba nije bilo lakše ozlijeđenih Aljaža Panjtara i Patryka Walczaka, kao ni Zvonimira Srne koji je na prošloj utakmici zaradio plavi karton te je morao odraditi jednu utakmicu suspenzije.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Davor Ćavar sa šest, odnosno Ivan Čupić i Edin Klis sa po pet pogodaka svaki. Ante Grbavac je imao 13 obrana.

Kod Osijeka valja izdvojiti Karla Vašarevića s 10 pogodaka, odnosno Davida Čička s pet.

Put Bitole….

Pred rukometašima Zagreba dvoboj je 10. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će gostovati kod prvaka Makedonije – rukometnog kluba Eurofarm Pelister.

Dvoboj hrvatskog i makedonskog predstavnika na rasporedu je u četvrtak 07. prosinca, s početkom u 18.45 sati.

Izravan prijenos ove utakmice možete pogledati na programu Arena Sport televizije.

RK Zagreb – RK Osijek 37:28 (17:11)

Kutija šibica: 300 gledatelja

Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb)

Delegat: Vladimir Sokol (Novi Marof)

RK Zagreb: Grbavac 13 obrana, Mandić; Kos 2, Ćavar 6, Faljić 1, Klarica 4, Gojun, Klis 5, Kraljević 1, Sirotić 4, Čupić 5, Dibirov 3, Kavčić, Glavaš 4, Morales, Suholežnik 2

Trener: Andrija Nikolić

RK Osijek: Andrašić, Orlović 5 obrana, Hećimović 2 obrane; Mandarić, Purić 2, Zrno 1, Čičak 5, Ninaj, Carević 2, Lukac 1, Čurić, Orlović, Goluža 3, Vuković 1, Vašarević 10, Kovačević 1, Liščić 2

Trener: Frano Veraja

IZJAVE

Andrija Nikolić, trener Zagreba

Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici, čestitke i ekipi Osijeka koja nam je pružila dobar otpor i pokazala jedan lijep rukomet. Kvaliteta je na našoj strani, pobjeda nije dolazila u pitanje niti u jednom trenutku. Rekao bih da smo to odradili korektno. Idemo dalje, pripremamo se za Eurofarm“.

Frano Veraja, trener Osijeka

„Prije svega čestitke Zagrebu. Pobjednik se znao i prije utakmice, ne trebamo se mi stavljati u isti koš s njima, ali kada ovdje izgubiš s manje od 10 razlike to bi trebala biti uvjetno rečeno dobro odigrana utakmica. Mislim da možemo biti zadovoljni, digli smo se u odnosu na zadnje dvije utakmice i odigrali korektno protiv najbolje hrvatske ekipe“.

Karpo Sirotić, rukometaš Zagreba

„Bila je ovo dobra utakmica koja nam je prije svega poslužila kao priprema za Eurofarm. Trkački smo to dobro odradili, ali mislim da je razlika možda malo premala s obzirom na našu i njihovu kvalitetu. U obrani smo možda nešto više propuštali i primili neke golove koje inače ne primamo, ali ono što je najvažnije jest da smo pobijedili i da se nitko nije ozljedio. A sada u punom jurišu idemo ka Bitoli“.

David Čičak, rukometaš Osijeka

„Najteže gostovanje u sezoni. Zagreb je u najboljoj formi unazad nekoliko godina rekao bih i ovdje se zaista nitko u Hrvatskoj ne može nadati pobjedi. Mi smo se momački potukli i možemo biti zadovoljni s porazom manjim od 10 razlike. Nismo spustili glave, odigrali smo svoje i mislim da time možemo biti zadovoljni“.

  Povratak na sve vijesti