Dibirov i Slavić predvodili PPD Zagreb do pobjede protiv Porta
Objavljeno: 28. 09. 2022 - 9:20

Rukometaši PPD Zagreba su u trećem kolu Machineseeker EHF Lige prvaka u zagrebačkoj Areni ugostili Porto i na kraju slavili 29:23. Sjajno je danas izgledao PPD Zagreb kako obrambeno tako i napadački ali svakako treba izdvojiti Timura Dibirova i njegovih 10 pogodaka te Dinu Slavića koji je zaustavio čak 15 udaraca gostiju.

PPD Zagreb je sjajno otvorio susret. Obrana je izgledala čvrsto i pokretno predvođena Jakovom Gojunom kao i Aleksom Kavčićem koji je u prvom poluvremenu podsjetio koliko je važan za ovu ekipu kako obrambeno – tako i u napadu u kojem je ček četiri puta bio precizan u prvih 30 minuta. Zapaženu rolu odigrali su i Timur Dibirov te Ivan Čupić koji su zajedno pogodili čak sedam puta. Kod gostiju najzapaženiji Miguel Alves i Victor Iturizza sa po tri pogotka. Imao je Zagreb u jednom trenutku i četiri pogotka prednosti, Dino Slavić ponovno je potvrdio jako dobru formu sa nekoliko važnih obrana međutim u posljednjih pet minuta prvog poluvremena Zagrebaši rade nekoliko vezanih pogrešaka koje rukometaši Porta, nažalost po navijače u Areni Zagreb, kažnjavaju i završavaju prvi dio sa za njih, obzirom na viđeno u prvih 30 minuta, prihvatljivim minusom od jednog pogotka (16:15).

Zagrebaši dobro otvaraju drugo poluvrijeme međutim obrana Portugalaca izgleda kvalitetnije i Zagreb ne uspijeva povećati prednost. Ipak, u 20. minuti drugog dijela Dino Slavić brani nekoliko stopostotnih šansi Porta, Dibirov je najbrži kontri i Zagreb stiže do +4 nešto više od pet minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka od čega povratka za Porto večeras više nije bilo. Napadačka tranzicija 'Lavova' je danas sjajno funkcionirala, obrana dozvolila gostima samo 23 pogotka. Treba pohvaliti rotaciju Zagreba koja je danas odradila jako dobar posao – s nekoliko kvalitetnih poteza istaknuo se Luka Lovre Klarica, važnu obrambenu ulogu odigrali su Nikola Grahovac i Adin Faljić u drugom dijelu dok je točku na 'i' utakmice sa par sjajnih pogodaka stavio Karpo Sirotić. Ne treba u ovakvim utakmicama izdvajati nikoga međutim Timur Dibirov je odigrao vjerojatno najbolju svoju utakmicu do sada u dresu PPD Zagreba sa 10 pogodaka dok je Dino Slavić još jednom potvrdio sjajnu formu sa 15 obrana. Kod Porta Victor Iturizza, Daymaro Salina, Miguel Alves i Fabio Magalhaes po tri.

 

Sljedeća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je već u petak kada u goste stiže Bjelovar u sklopu Paket 24 Premijer lige. Iduća utakmica Machineseeker EHF Lige prvaka na rasporedu je 6.10. kada Zagrebaši putuju u Francusku na ogled s PSG-om.

PPD ZAGREB – PORTO 29:23 (16:15)

PPD ZAGREB: Slavić 15 obrana, Panjtar; Čavar, Faljić, Klarica 5, Gojun, Klis, Kraljević, Musa 1, Sirotić 2, Čupić 3, Dibirov 10, Dodić 1, Kavčić 6, Leimeter, Grahovac 1. Trener Ivica Obrvan.

PORTO: Mitrevski 5, Frandsen 1; Valdes, Iturizza 3, Mikkelsen 2, Cruz 1, Oliveira, Christensen 2, Silva 2, Salina 3, Thurin 2, Fernandes 1, Branquinho 1, Areia, Alves 3, Magalhaes 3. Trener Magnus Andersson.

Izjave nakon utakmice:

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:
Čestitke mojim igračima. Nosimo se s dosta problema trenutno što se tiče ozljeda međutim ne volimo o tome govoriti i tražiti alibi. Na kraju velika pobjeda protiv velikog protivnika. Nismo bili zadovoljni nakon prvog dijela bez obzira na to što smo bili u vodstvu jer smo u zadnjim minutama prvog poluvremena dozvolili Portu da smanji našu prednost. Bili smo malo u strahu kako ćemo izgledati na početku drugog poluvremena jer nam se zna događati da nakon takvih situacija padnemo u neku vrstu depresije međutim izgledali smo izvrsno. Obrana je bila ključ danas – dobro smo se spremili na njihove napade sa igračem više, Dino je sjajno branio i stigli smo do pobjede koja će nam puno značiti za dalje jer sigurno diže samopouzdanje i pokazuje pravi put.

Dino Slavic, vratar PPD Zagreba:

Mislim da smo zaista zaslužili ovu pobjedu zbog svih problema s ozljedama s kojima se trenutno nosimo. Čestitke suigračima na nevjerojatnom obrambenom izdanju. Dibirov je na kraju ukrao par lopti, ja obranio nekoliko udaraca i to je odvelo susret na naš mlin.  

Magnus Andersson, trener Porta:
Težak, razočaravajuć dan za nas danas. Porazi poput ovoga učine da ekipa izgubi dosta samopouzdanja i to je ono što me najviše muči. Napravili smo previše grešaka, previše glupih odluka u tim ključnim trenucima. Nismo bili precizni u čistim šansama za pogodak i to je nešto što se ne smije događati. Frustrirajuće je ovako izgubiti i moramo čim prije pronaći način da se vratimo na prave staze.

Nikola Mitrevski, vratar Porta:
Čestitke Zagrebu na zasluženoj pobjedi danas. Dobro smo se pripremili ali nismo bili precizni u čistim šansama, previše smo griješili. Obe ekipe su ušle u utakmicu sa velikim teretom na ramenima nakon dva uvodna poraza i imam osjećaj da je Zagreb danas jednostavno iskoristio sve naše greške.

  Povratak na sve vijesti