Sportski prijatelji iz Kielcea čekaju vas raširenih ruku!
Objavljeno: 20. 11. 2023 - 9:56

Pozdrav prijatelji iz Zagreba, ovdje klub iz Kielcea.

Kao što znate, naše momčadi uskoro će odmjeriti snage u Ligi prvaka. Ovo je sjajna prilika da nas posjetite i u Kielceu, a mi ćemo vas dočekati raširenih ruku.
Već znate da ulaznica za Halu Legiona košta samo 1 euro. Vjerojatno pretpostavljate da na terenu sportskih emocija neće nedostajati.

Ali znate li koje zanimljivosti možete razgledati u Kielceu?  Ako ne znate, imamo nekoliko mjesta za preporučiti.

Ulica Henryka Sienkiewicza – najvažnije šetalište u Kielceu, dugo oko 1270 metara.  Ovdje ćete pronaći povijesne građevine, prekrasne stambene zgrade, ali i restorane, trgovine i, što je najvažnije, osjećat ćete se poput stanovnika grada koji ovom ulicom svakodnevno žure na posao.

Trg – ovdje ćete pronaći ostatke povijesne gradske vijećnice, ali i puno dobrih restorana u kojima možete pojesti dobar objed nakon dugog putovanja.

Kadzielnia – bivši kamenolom, sada prirodni rezervat sa špiljama, nalazi se nekoliko minuta hoda od Hale Legiona. Tu je slikovito smješten amfiteatar, kao i panoramska staza i zip line (vrijedi iskoristiti, dobra zabava zajamčena).

Gradski park i Trg Szare Szeregi – želite li vidjeti gdje se stanovnici Kielcea opuštaju na otvorenom među prekrasnim drvećem? Svakako uđite u park i opustite se uz pjev ptica.

Tropski bazeni u Hotelu Binkowski – želite se opustiti nakon napornog putovanja? Niste mogli bolje izabrati. Na jednom mjestu pronaći ćete moderne bazene i saune. Ovdje ćete se ne samo odmoriti, već i skupiti energiju za dugu jesen.

A ako se izgubite ili zatrebate pomoć, slobodno recite. Stanovnici Kielcea rado će vam pomoći.

Vidimo se u Kielceu!

  Povratak na sve vijesti