U dvoboju s rekordno malim brojem pogodaka, Zagreb poražen od Vardara u Skoplju!
Objavljeno: 23. 02. 2022 - 10:31

Nakon velike pobjede nad mađarskim prvakom Pick Szegedom prošloga četvrtka, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu uspjeli ponoviti takav podvig na gostovanju u Skoplju, gdje ih je u sklopu 12. kola EHF Lige prvaka porazio makedonski prvak Vardar.

U dvoboju s direktnim konkurentom za jedno od posljednja dva mjesta koja vode u osminu finala, najbolji su hrvatski rukometaši nakon velike borbe poraženi rezultatom 20:19 (11:9).

Sastavi

Trener Ivica Obrvan na put u Skoplje poveo je 17 igrača, a dvojbe oko toga tko se neće naći u sastavu za utakmicu nažalost su otklonjene večer prije, kada se na treningu u sportskoj dvorani Jane Sandanski ozlijedio jedan od ponajboljih Zagrebovi igrača, hrvatski reprezentativac Zvonimir Srna.

Osim nesretnog Srne kojemu je stradala zadnja loža, u sastavu, a niti na putu u Skoplju, nije bilo niti Valentina Ravnića, Karpa Sirotića, Filipa Perića, Nikole Grahovca, Mateja Mandića i Paola Kraljevića.

Kod domaćina, pak, išto se izostanka važnijih igrača tiče treba napomenuti kako nije bilo hrvatskog reprezentativca Ante Gadže, dok je trener David Davis osim njega na raspolaganju imao najjači raspoloživi sastav.

Prvo poluvrijeme

Kao što smo mogli čuti u najavi ovog dvoboja, nije bilo za očekivati, a niti smo na koncu i dobili neku osobitu rukometnu ljepoticu.

Tvrda utakmica s dosta nervoze u napadu na obje strane, s čvrstim obranama i ponekom vratarskom intervencijom rezultirala je i vrlo malim brojem ukupnih pogodaka.

Uvodnih 15-ak minuta prvog poluvremena igralo se gol za gol, a nakon toga Zagreb je upao u jednu crnu rupu u kojoj čak deset minuta nije uspijevao pronaći put do protivničke mreže.

Srećom, na greške hrvatskih prvaka uglavnom su istom mjerom uzvraćali i domaći rukometaši pa se na odmor otišlo s prednošću Vardara od 11:9.

Kuriozitet prvog poluvremena svakako su i dva pogotka našeg obrambenog specijalista Jakova Gojuna.

Drugo poluvrijeme

A što reći o nastavku utakmice u kojemu se Zagreb hrabro borio igrajući prvenstveno žestoko u obrani, o tome da su u prvih 20 minuta drugog poluvremena sveli Vardar na samo pet postignutih pogodaka, a sve da bi neobjašnjivim pogreškama u napadu prosuli svoju prednost i ispustili pobjedu u posljednjih deset minuta.

Pogotkom kapetana David Mandića u 45. minuti vratio se hrvatski prvak u prednost pri rezultatu 14:15, da bi se presudni trenuci utakmice dogodili sedam minuta kasnije pri vodstvu najboljeg hrvatskog kluba rezultatom 16:17.

U toj, dakle, 52. minuti, trener PPD Zagreba Ivica Obrvan pozvao je minutu predaha i Zagreb je imao napad za prvo dvostruko vodstvo.

Nažalost, umjesto toga gledamo kako u tri vezana napada najbolji hrvatski rukometaši poklanjaju lopte protivniku koji laganim pogocima svojih krila Jana Czuware i Darka Đukića, odnosno vanjskim šutovima Filipa Taleskog i Oliviera Nyokasa radi seriju 4:0, dolazi do prednosti 20:17 i rješava susret u svoju korist.

Do konca susreta Zagreb je smanjio preko Obranovića i Leimetera, ali vremena za uzeti bod nažalost nije bilo. Imao je, doduše, Filip Vistorop mikroskopsku šansu da izjednači, ali očekivati da će zabiti iz deveterca, nakon što je isteklo vrijeme i preko petorice ljudi u živome zidu, bilo je ipak iluzorno.

U subotu nam u goste dolazi Gorica

U subotu 26. veljače u sportskoj dvorani Trešnjevka odmjerit ćemo snage s ekipom Gorice u sklopu 02. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Taj dvoboj je na rasporedu u 17.30 sati, a ulaz je slobodan.

Vardar – PPD Zagreb 20:19 (11:9)

SD Jane Sandanski:

Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka)

EHF Delegat: Vladimir Rancik (Slovačka)

Vardar: Ristovski 6 obrana, Tomovski 2 obrane; Stoilov, O. Nyokas 4, Walczak 3, Cuni Morales 3, Georgievski 2, K. Nyokas 1, Diallo, Czuwara 1, Toto 1, Taleski 4, Dibirov, Krstevski, Dodić, Đukić 1

Trener: David Davis

PPD Zagreb: Slavić 9 obrana, Ivić 1 obrana; Šipić, Vistorop 1, Ćavar 2, Mandić 2, Faljić, Klarica, Gojun 2, Klis, Musa, Matanović, Čupić 3, Kavčić 2, Obranović 3, Leimeter 4

Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti