Vardar se revanširao Zagrebu! Sjajne partije hrvatskih rukometaša na obje strane!
Objavljeno: 10. 12. 2015 - 8:40

10. 12. 2015.

Rukometaši Prvog plinrskog društva Zagreb poraženi su u sklopu 12. kola SEHA Gazprom lige na gostovanju u Skopju. Drugi poraz u sezoni za igrače Veselina Vujovića stigao je na možda i najtežem gostovanju natjecanja, u sportskoj dvorani Jane Sandanski gdje je ovoga puta izostala tradicionalno užarena atmosfera (Komiti se nisu pojavili!). Bolji od hrvatskih prvaka rezultatom 33:24 (20:10) bio je skopski Vardar.

Ovacijama dočekani Marković, Raković, Markoski i Vujović!

Trener Veselin Vujović za utakmicu sa svojim bivšim klubom nije mogao računati na ozlijeđene Stipu Mandalinića, Luku Stepančića, Luku Šebetića, Josipa Šandrka, Josipa Valčića i Leona Šušnju. Utakmicu s Vardarom s tribina je pratio i Lovro Mihić.

Da je domaćin ozbiljno pristupio ovom regionalnom derbiju i da je bio željan uzvratiti zagrebašima za poraz u Kutiji šibica ranije ove sezone vidjelo se i po tome što su istrčali u najjačem mogućem sastavu, a nedostajao je tek ozlijeđeni hrvatski reprezentativac Igor Karačić i treći golman Strahinja Milić.

Na samom početku utakmice, pred nešto više od dvije tisuće gledatelja, ovacijama su pozdravljeni bivši rukometaši Vardara Dobrivoje Marković, Luka Raković i Velko Markoski, a najveći aplauz i skandiranje tribina “Vujo, majstore” pripalo je naravno treneru PPD Zagreba Veselinu Vujoviću.

Loše otvaranje i ozljeda Stefana Vujića!

Zagreb je utakmicu otvorio s Ivićem na golu, Kontrecom na crti, Horvatom i Kovačevićem na krilima, te vanjskim trojcem Vujić – Pavlović – Obranović (desni vanjski). U fazi obrane, koju su hrvatski prvaci na otvaranju utakmice igrali u formaciji 5-1 s isturenim Domagojem Pavlovićem, umjesto Sandra Obranovića ulazio je Tonči Valčić.

Najbolji hrvatski rukometaši loše su otvorili utakmicu, te je trener Vujović u 5. minuti, nakon početnog vodstva domaćina od 3:0, morao zatražiti prvu minutu predaha.

Niti minutu kasnije, nakon petog primljenog gola u šest minuta trener Vujović s gola je povukao Filipa Ivića i umjesto njega stavio Ivana Stevanovića. Nažalost to nije urodilo plodom kakav je zamislio Zagrebov trener (Stevanović u tom periodu skupio dvije obrane), pa se Filip Ivić vratio na gol u 14. minuti.

Osim igrački i rezultatski dosta lošeg prvog poluvremena nevolja za PPD Zagreb bila je tim veća jer je raniju ozljedu prepone obnovio Stefan Vujić koji je iz igre izašao u 3. minuti i do kraja susreta više nije ulazio. Na odmor se otišlo s prednošću Vardara od 20:10.

Nastavak u egalu, čeličenje Vrdoljaka i Vukića!

U nastavku smo gledali puno bolji Zagreb, a najraspoloženiji pojedinci, u poprilično neraspoloženom izdanju hrvatskog prvaka, bili su kapetan Zlatko Horvat i Domagoj Pavlović. S pozitivne strane svakako treba gledati čeličenje mladih Marka Vukića i Jakova Vrdoljaka koji će zasigurno pamtiti kako su jednom u Skopju zabijali golove velikom Arpadu Šterbiku.

Dobro otvaranje drugog  poluvremena od strane PPD Zagreba natjeralo je domaćeg trenera Raula Gonzalesa da pozove minutu predaha u 39. minuti pri vodstvu svoje ekipe 22:16. Kod domaćina u nastavku na golu gledamo Angelova (zamijenio Šterbika), Manaskova (Dibirov), Maquedu (Dujshebaev) i Stoilova (Toskić), dok se Lacković i Gorbok ravnomjerno izmjenjuju na poziciji lijevog vanjskog kroz čitavu utakmicu.

Unatoč slabijem izdanju hrvatskog prvaka treba naglasiti kako je Vardar jedna od najboljih i najskupljih ekipa Europe, te im upravo činjenica da na svakoj poziciji imaju dva igrača vrhunske kvalitete daje nevjerojatno veliku mogućnost rotacije kojom na koncu lome gotovo svakog suparnika.

Po završetku susreta na semaforu je stajalo 33:24 (20:10) u korist Vardara koji je danas bio puno bolji protivnik i koji je odnio zaslužena tri boda.

Kod PPD Zagreba najbolji Domagoj Pavlović sa sedam pogodaka, kapetan Zlatko Horvat dodao je šest, dok je Dobrivoje Marković protiv svog bivšeg kluba tresao mrežu u četiri navrata. Svakako valja izdvojiti i pohvaliti mladog Jakova Vrdoljaka koji je postigao tri pogotka. Filip Ivić imao je jednu, a Ivan Stevanović devet obrana.

U redovima Vardara treba spomenuti sjajne role hrvatskih rukometaša Luke Cindrića sa šest pogodaka, odnosno Blaženka Lackovića s jednim golom manje. Arpad Šterbik u prvom je poluvremenu skupio šest, a Peter Angelov u nastavku devet obrana.

Rukometaši PPD Zagreba ostaju u Skopju gdje će u subotu, u sportskoj dvorani Kale, odmjeriti snage s rukometašima drugog makedonskog protivnika – Maks Strumice. Dvoboj 13. kola SEHA Gazprom lige na rasporedu je u 18.00 sati.

RK Vardar – PPD Zagreb 33:24 (20:10)

Dvorana: Jane Sandanski

Gledatelja: 2 237

Suci: Repkin i Gousko (BLR)

Delegat: Đurković (SRB)

RK Vardar: Šterbik 6 obrana, Angelov 9 obrana; Stoilov 1, Lacković 5, Brumen 2, Toskić 2, Manaskov 3, Maqueda 2, Dujshebaev 2, Abutović, Lazarov, Cindrić 6, Dibirov 4, Gorbok 4, Shiskarev 1, Marsenić 1

RK PPD Zagreb: Stevanović 9 obrana, Ivić 1 obrana; Sabljić, Vujić, Kontrec 3, Šprem, Marković 4, Raković 1, Horvat 5, T. Valčić, Obranović, Vrdoljak 3, Markoski, Vukić 1, Kovačević, Pavlović 7

12140823_895191960566987_1271246013957650913_n

  Povratak na sve vijesti