Vardar u Zagrebu osigurao nastup na F4 turniru SEHA Gazprom lige
Objavljeno: 31. 08. 2021 - 10:07

Momčad PPD Zagreba u utorak navečer u Sutinskim vrelima slavila je protiv peterostrukih osvajača SEHA Gazprom lige - makedonskog Vardara 25:22. Nažalost po domaće navijače, zbog poraza 24:20 u prvoj utakmici u Skopju, Vardar će na F4 gdje će u polufinalu snage odmjeriti sa bjeloruskim Meshkovom iz Bresta. Na taj način prekinut je devet godina dugi niz Zagrebovih plasmana na finalni turnir regionalne SEHA Gazprom lige. Dvostruki osvajač titule prvaka Europe Vardar postat će tako u petak, kada u Zadru počinje Final4, prva momčad sa dvoznamenkastim brojem nastupa na turniru. Zagrebaši će na nastavak ovosezonskih uzbuđenja pričekati nešto manje od dva tjedna kada u sklopu prvog kola hrvatske Paket24 Premijer lige gostuje kod Rudara dok će tek nekoliko dana nakon u Areni Zagreb dočekati danski Aalborg u prvom kolu grupne faze EHF Lige prvaka.

Utakmica je od samog početka bila čvrsta, kao i prva u Skopju na mali broj golova sa naglašenim obranama na obe strane. Sredinom prvog dijela gosti ipak bježe na +2 (4:6) i tjeraju trenera Obrvana da pozove minutu odmora. Na sreću po navijače, koji su nakon dugog izbivanja opet bili uz Lavove, Zagrebaši se sa predaha vraćaju puno bolji – konkretniji u obrani, brži u tranziciji i odlučniji u napadu. Stvari izgledaju puno bolje sa mladim Vistoropom i Srnom, Ivić veže par obrana i Zagreb ne samo da stiže prednost gostiju već i bježi na +3 (10:7) nepunih pet minuta prije kraja prvih 30 minuta. Na kraju Toto u zadnjoj sekundi smanjuje prednost domaćina na +2 prije predaha.

Prednost nažalost nije bila drugog vijeka. Gosti ponovno bolje otvaraju poluvrijeme i nakon pet minuta stižu do prednosti od jednog pogotka razlike (12:13). Zagrebaši su neko vrijeme uspješno držali priključak, međutim kada je Taleski na ulasku u posljednjih deset minuta susreta pogodio za +2 Makedonaca postalo je jasno kako do željene pobjede od pet razlike i plasmana na završni turnir neće doći.

Zagreb na kraju stiže na korak od senzacije nevjerojatnom serijom u zadnjih pet minuta. Davor Ćavar pogađa za +4 sa sedam metara dvadesetak sekundi prije kraja međutim Jeremy Toto ponovno pronalazi način za pogoditi u zadnjim sekundama za slavlje na klupi Vardara. Kod Vardara Timur Dibirov pet pogodaka, Jeremy Toto četiri. Martin Tomovski dodao je 12 obrana. David Mandić, Sandro Obranović i Csaba Leimeter postigli su po četiri pogotka.

 

PPD Zagreb – Vardar 1961 25:22 (12:10)

PPD Zagreb: Slavić, Ivić 5 obrana; Šipić, Vistorop 2, Ćavar 1 (1), Mandić 4, Klarica, Gojun, Srna 3, Musa 3, Matanović, Čupić 3 (1), Hrstić 1, Obranović 4, Leimeter 4, Grahovac. Trener Ivica Obrvan.

Vardar 1961: Ristovski, Tomovski 12 obrana, Safar; Stoilov 3, Walczak 1, Morales 1, Georgievski 2, Diallo 1, Czuwara, Gurbindo, Toto 4, Gadza 2, Taleski 3, Dibirov 5 (1), Kuduz, Mishevski. Trener Veselin Vujović.

 

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:

Šteta je što naša prednost na poluvremenu nije bila već jer smatram da smo igrom to zaslužili. Prvih osam minuta drugog dijela bilo je jako loše. U tom period nismo zabili niti jedan pogodak i to je definitivno jedan od glavnih razloga poraza. Prva utakmica, u kojoj smo po mom mišljenju kvalitetom bili bliže izjednačenom rezultatu nego porazu sa četiri gola razlike, je odlučila sve. Dobro je da smo napokon upisali pobjedu protiv jednog kvalitetnog protivnika međutim naravno da prevladava žal što nismo uspjeli na F4.

Veselin Vujovic, trener Vardara:

Zadnjih pet minuta smo odigrali jako loše. Da nismo, rezultat bi bio mnogo bolji za nas. Očigledno je da se i mi i Zagreb mučimo sa organiziranim napadom. Mislim da je to sigurno nešto na čemu ćemo morati poraditi kako bismo bili opasni u Ligi prvaka.

Zvonimir Srna, igrač PPD Zagreba:

Mislim da je ovo bio okršaj dvaju momčadi koje su trenutno na istoj razini. Igrali smo dobro ali propustili otići na prednost s većom prednosti. Drugo poluvrijeme nije bilo dobro međutim uspjeli smo na kraju doći do +4. To ipak nije bilo dovoljno i jedino preostaje čestitati Vardaru na prolazu.

Ante Kuduz, igrač Vardara:

Potpuno drugačija utakmica od one u Skopju, kako smo i očekivali. Zagreb je napadao ali uspjeli smo pokazati momčadski duh i karakter, odigrati pravu utakmicu i proći dalje.

  Povratak na sve vijesti