Vujović: Stižu hrvatski rukometni “neprijatelji” broj jedan, red je da ih dočekamo paklenom atmosfer
Objavljeno: 08. 12. 2014 - 4:15

08. 12. 2014.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 08. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će u utorak, 09. prosinca, s početkom u 18.30 sati u Areni Zagreb, ugostiti Paris Saint – Germain.

Prilika je to da igrači Veselina Vujovića pred više od deset tisuća vjernih navijača i ljubitelja rukometa skinu još jedan veliki skalp te da zagrebačka Arena i nakon četiri domaća susreta ostane neosvojiva tvrđava.

Na prigodnoj konferenciji za medije uoči velikog dvoboja s Parizom derbi kola najavili su trener Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović i kružni napadač Ilija Brozović.

  • Prije svega moram reći da smo mi na jednom dobrom putu da ostvarimo ono što sam ja u prvom redu zacrtao kada sam stigao ovdje u Zagreb. Riječ je, dakako, o povećanoj agresivnosti, o izraženijoj disciplini, o većoj odgovornosti te nadasve o želji za dokazivanjem i boljim rezultatima. U goste nam dolazi poimence najatraktivnija momčad Europe. Veliki je to magnet za navijače jer u redovima PSG-a igraju proslavljeni francuski reprezentativci Thierry Omeyer, Danielle Narcisse i Luc Abalo koji su, to ne treba posebno objašnjavati, hrvatski rukometni „neprijatelji“ broj jedan. Također, tu su i trojica sjajnih hrvatskih reprezentativaca Vori, Kopljar i Gojun. Kao što sam rekao svi oni skupa veliki su magnet za publiku, ali isto tako i veliki izazov za nas. Vjerujem da će biti puna dvorana i iskreno se nadam da moji igrači i ja imamo dovoljno znanja i kvalitete da napravimo dobar rezultat protiv odličnog Pariza. Znamo od ranije da ne možemo računati na Domagoja Pavlovića koji je operiran i za nas izgubljen za ovaj dio sezone, ali trenutno nam veće glavobolje zadaje ozljeda Josipa Valčića koji je dobio jedan nezgodan udaraca u mišić desne noge i koji sada nije sto posto spreman da zaigra protiv Pariza. Josipov eventualni izostanak u utorak bio bi za nas golem i bojim se nenadoknadiv hendikep, ali mi se naravno moramo voditi onom devizom da koga nema bez njega se može i mora – kazao je na konferenciji za medije trener rukometnog kluba Prvog plinarskog društva Zagreb Veselin Vujović.
  • Kao što je trener rekao sutra nam u Arenu dolazi poimence najbolja ekipa Europe. Od prvih sedam pa do klupe svi su vrhunski igrači i mislim da nema potrebe nešto previše trošiti riječi o pojedinačnoj kvaliteti koja je neupitna. Mi smo s druge strane vrlo jak kolektiv i jedino ako ćemo „ginuti“ jedan za drugoga imamo šanse u ovoj utakmici. Malo nas zabrinjava ozljeda Jose Valčića koji je u našoj ekipi nezamjenjiva karika. Ja mu od srca želim da se oporavi i da bude spreman za Pariz, a igrao on ili ne obećavam ispred svlačionice da ćemo svi dati sve od sebe da Arena i nakon Pariza ostane neosvojiva tvrđava – zaključio je konferenciju za medije kružni napadač Prvog plinarskog društva Zagreb Ilija Brozović.


Ulaznice za utakmicu PPD Zagreba i PSG-a u slobodnoj su podjeli na blagajnama Arene Zagreb u ponedjeljak od 17.00 do 19.00 sati, odnosno na dan utakmice od 14.30 sati pa sve do početka susreta.

Veselin Vujović

  Povratak na sve vijesti