Uspjeh humanitarne akcije “Lovorike za Lovorku Hančić”, u utorak slijedi nastavak…
Objavljeno: 08. 12. 2014 - 11:11

08. 12. 2014.

U humanitarnoj akciji Lovorike za Lovorku koja se u organizaciji Udruge “Cure puce s Trešnjevke” održala u subotu, 6. prosinca ove godine u IX. gimnaziji prikupljeno je više od 34.000 kuna te su osigurana sredstva za nastavak liječenja teško oboljele Lovorke Hančić.

Lovorka Hančić, majka je petero djece kojoj je prije tri godine dijagnosticiran rijedak oblik tumora, s kojim se do svibnja ove godine uz prepisani lijek uspješno liječila. Nakon što joj je odlukom liječnika prepisan novi, generički lijek, za Lovorku počinju dodatni zdravstveni problemi i širenje zloćudne bolesti. U potrazi za lijekom koji joj je pomagao Lovorka je iscrpila sve mogućnosti kako bi do lijeka došla. Nažalost, neuspješno.

Lovorike za Lovorku humanitarna je akcija koju su pokrenuli Lovorkini prijatelji, suradnici, kolege, poznanici kako bi prikupili potrebna sredstva za lijek koji joj produžuje život i pozitivno utječe na njezino zdravstveno stanje. Okupivši na početku svega nekoliko bliskih prijatelja, u nepunih tjedan dana organizaciji se pridružilo gotovo 50 ljudi koji su nesebično krenuli u traženje pomoći. Prva akcija rezultirala je suradnjom Udruge „Cure puce s Trešnjevke“ i Volonterskim klubom IX. gimnazije koji su 6. prosinca organizirali prodajni sajam. Na sajmu je osim brojnih rukotvorina, darova, poklon bonova, organskih i eko proizvoda osmišljen i program kojemu su se pridružile i poznate osobe iz javnog života. Laboratorij zabave za djecu je pripremio predstavu „Vilko i dlakavi čovjek“ na koju je došlo 50-ak djece. Potom su rukometaši rukometnog kluba RK PPD Zagreb iznenadili Lovorku, kojoj je cijela akcija bila iznenađenje, fotografirali se sa zainteresiranima i Udruzi donirali potpisane dresove. Potpisane dresove Lovorike za Lovorku prodavat će na aukciji u predstojećem periodu. Nakon rukometaša, Red čuvara grada Zagreba održao je demonstraciju viteških borbi i opreme kojoj su se veliki i mali razveselili. Potom je organiziran kviz timova koji su uspješno odgovarali na brojna zanimljiva pitanja. Humanitarnu akciju zaključila je sama Lovorka razbivši pinjatu osmišljenu kao razbijanje njezine bolesti.

  • Udruga cure puce s Trešnjevke zajedno sa Lovorkinim prijateljima i obitelji okupili su se kako bi Lovorki dali nadu. U trenutku kada je Lovorka došla pred zid, bojeći se za svoje zdravlje i obitelj, nismo više mogli samo biti pasivni promatrači. Odlučili smo preuzeti inicijativu uz pomoć bliže Lovorkine obitelji i krenuti s konkretnim planom. Drago nam je da smo u ovako kratkom vremenu uspjeli sakupiti dostatna sredstva bar za mjesec dana liječenja – izjavila je Vanja Petričević, predsjednica Udruge „Cure puce s Trešnjevke.


Ova akcija početak je projekata kojima se Lovorki Hančić želi omogućiti nastavak liječenja. Tako će se u utorak, 9. prosinca održati koncert u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, gdje će se nastaviti prikupljanje sredstava, koja će biti uplaćena na račun za liječenje Lovorke Hančić.

Za sve koji izravnim sudjelovanjem u akciji nisu mogli pomoći u donaciji otvoren je namjenski račun za pomoć Lovorki Hančić koji glasi na Udrugu„Cure Puce s Trešnjevke“ IBAN HR8423400091510689133, Privredna banka Zagreb d.d.

Cjelokupnu akciju i aktivnosti moguće je pratiti na: https://www.facebook.com/LovorikeZaLovorku

Zagreb, 06.12.2014 - Rukometasi PPD Zagreb sudjelovali u humanitarnoj akciji Lovorike za Lovorku

  Povratak na sve vijesti