Vuko Borozan je novi igrač PPD Zagreba!
Objavljeno: 03. 06. 2022 - 12:33

Uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb na izvanrednoj je konferenciji za medije predstavila najnovije pojačanje hrvatskog prvaka – jednog od najboljih lijevih vanjskih u Europi, crnogorskog rukometaša Vuku Borozana.

Osvajač EHF Lige prvaka s Vardarom 2017. godine, potpisao je ugovor s najboljim hrvatskim klubom na dvije godine.

Na prigodnoj konferenciji za medije uz Vuku Borozana prisustvovali su i direktor kluba Vedran Šupuković te glavni menadžer Božidar Jović.

  • Vuko je igrač kojega ne treba posebno predstavljati, ali ja ću svejedno istaknuti da je riječ o igraču koji nam dolazi u punoj snazi, ima 28 godina i još uvijek je jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji. Mislim da je ovo definitivna potvrda toga da rukometni klub PPD Zagreb ima svoje mjesto na rukometnoj karti Europe. Zadnjih mjesec i pol dana dogodilo se puno ružnih stvari i u tom je periodu i dio medija nastojao dezavuirati sve ono što je Zagreb bio, što jest i što mi vjerujemo da će tek biti. Mi smo na terenu uspjeli pokazati da smo i dalje najbolji u državi i demantirali smo vodeće ljude rukometnog kluba Nexe i dijela medija njima sklonih koji su nastojali sve ne bismo li mi izgubili barem jednu od titula, što se na našu sreću nije dogodilo. Vjerujem da ćemo s Borozanom napraviti ono što prije svega mi očekujemo, a to je iskorak na europskoj sceni. Zadnjih par sezona nije bilo baš najbolje, iako smo u tekućoj sezoni spletom vrlo čudnih i nesretnih okolnosti završili natjecanje u grupnoj fazi. Želim izraziti punu dobrodošlicu Vuki Borozanu, vjerujem da dolazi pun elana, entuzijazma i želje da rukometni klub PPD Zagreb u rezultatskom i natjecateljskom smislu digne na jednu višu razinu. Mi smo apsolutno uvjereni da njegovim dolaskom ulazimo u kategoriju klubova koji će iduće sezone u EHF Ligi prvaka biti kompetitivni – poručio je na predstavljanju Vuke Borozana direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.
  • Zahvalio bih se na početkom Vukinom menadžeru gospodinu Milošu Pavičeviću koji je zajedno s nama u punoj diskreciji radio na realizaciji ovog transfera zadnjih mjesec dana. Što se Vuke tiče znao sam da je pravi igrač, ali želim naglasiti da me i u protekla dva dana pozitivno iznenadio kako je dobrog i kvalitetnog karaktera. To je tip igrača kakvog bi mi uvijek željeli. Njegov je stav da je došao ovdje da PPD Zagreb igra na Final Four turniru EHF Lige prvaka. Nekome je to šala, možda i nije realno, ali je uvijek poželjno kad imaš igrača koji pred sebe stavlja najviše moguće ciljeve – kratko je komentirao glavni menadžer kluba Božidar Jović.
  • Zahvalio bih se svima na izuzetno toploj dobrodošlici. Čast mi je biti dio sportskog kolektiva kakav je rukometni klub PPD Zagreb, s velikom tradicijom. Radujem se osvajanju novih trofeja i jedva čekam da sve to krene. Naravno, najviše bih želio da zajedno s klubom i suigračima napravim iskorak u EHF Ligi prvaka. Ja se nadam i vjerujem da ako se stvari dobro poslože, Zagreb može stići daleko, pa zašto ne i do Final Four turnira EHF Lige prvaka – zaključio je Vuko Borozan.
  Povratak na sve vijesti