Wisla nadigrala PPD Zagreb na pripremnom turniru u Mađarskoj!
Objavljeno: 20. 08. 2022 - 4:25

Nakon što su u jučerašnjem polufinalu pripremnog turnira u Tatabany poraženi od domaćina, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su poraz i u utakmici za treće mjesto.

Bolji od hrvatskih rukometnih prvaka bili su rukometaši poljske Wisle, koji su slavili rezultatom 27:31 (14:17).

Sastav

Trener PPD Zagreba za ovu je pripremnu turneju u hrvatskoj prijestolnici ostavio Vuku Borozana (rekonvalescent nakon preboljene korone), Aleksa Kavčića (rekonvalescent nakon operacije ramena), Gabriela Buvinića (lakša ozljeda zadnje lože) i Mateja Mandića (operacija).

Preostalih 18 igrača najboljeg hrvatskog kluba našlo se u zapisniku utakmice.

Prvo poluvrijeme

Uvodnih pet minuta igralo se gol za gol, a potom su se Poljaci odlijepili i pogotkom kružnog napadača Abela Serdija u 10. minuti prvi puta stigli na +3 (2:5).

Prednost od tri pogotka razlike bila je na semaforu sljedećih desetak minuta, a potom je bivši Zagrebaš Lovro Mihić iz kontre efektno pogodio za vodstvo svoje momčadi od četiri pogotka razlike (8:12). Igrala se 19. minuta, a trener PPD Zagreba Ivica Obrvan pozvao je prvi time-out.

Posljednjih desetak minuta prvog poluvremena pripalo je, ipak, našim dečkima koji su uspjeli smanjiti zaostatak ponajviše zahvaljujući inspiriranom Ivanu Čupiću koji je pogađao iz sedmeraca, kontri, ali i na postavljenu obranu.

U posljednjoj sekundi prvog poluvremena skok šut je uspješno pogodio Sergej Kosorotov, te se tako na predah otišlo s prednošću poljske momčadi 14:17, iako je, treba i to reći, Zagreb imao priliku u potpunosti uhvatiti priključak.

Drugo poluvrijeme

Početak nastavka pripao je poljskim viceprvacima, koji pogotkom Tomasa Pirocha u 35. minuti dolaze po prvi puta na +5 (15:20).

Da stvari budu i gore u 37. minuti pobrinuo se još jedan bivši Zagrebaš, Tin Lučin, koji dvama vezanim pogocima odvodi svoj klub do ogromnih +7 (15:22), a to je, dakako, natjeralo trenera Obrvana da zove još jednu minutu predaha.

U 40. minuti pucački sjajno raspoloženi Piroch pogađa za 17:25, a minutu kasnije i treći bivši Zagrebaš, Leon Šušnja, oduzima nam jednu loptu, dodaje za Mihića u kontri i Wisla vodi 17:26.

Nažalost po Zagreb, raspoloženom Ivanu Čupiću priključio se tek srednji vanjski Karpo Sirotić, a to je bilo nedovoljno da bi se sustigla prednost osvajača poljskog Kupa.

U 45. minuti, pri vodstvu Wisle 18:29, trener Ivica Obrvan i treći je put zatražio predah i dogovor sa svojim igračima.

Posljednja četvrtina utakmice pripala je, ipak, našim dečkima koji su smanjili zaostatak i poraz od Wisle učinili ipak nešto blažim.

Razbranio se povremeni slovenski reprezentativac Aljaž Panjtar, dva pogotka je vezao Davor Ćavar, te je trener poljske ekipe Xavi Sabate u 49. minuti, pri vodstvu svoje ekipe 23:28, pozvao svoju drugu minutu predaha.

Do konca susreta oba su trenera dala priliku i igračima koji dotad nisu ulazili, pa smo tako na našoj strani mogli vidjeti i mlade nade Milana Milića i Tina Tomljanovića, dok je kod Poljaka zaigrao i japanski reprezentativac Kosuke Yasuhire.

Konačan rezultat 27:31 u korist poljskih viceprvaka.

MVP utakmice

Nagradu za najkorisnijeg igrača poljske ekipe dobio je, sasvim zasluženo, strijelac pet pogodaka Tomas Piroch, dok je kod naših kao najbolji izabran autor šest golova Ivan Čupić.

Slijedi nam TV turnir šampiona u Doboju!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb nastup je na legendarnom TV turniru šampiona u Doboju, gdje će najbolji hrvatski rukometaši nastupati od 23. do 27. kolovoza.

Prva utakmica na rasporedu je u utorak, 23. kolovoza kada otvaramo turnir s ekipom švicarskog St. Gallena. Dan kasnije odmjerit ćemo snage s prvakom slovačke Tatranom iz Prešova, a u petak, 26. kolovoza igramo s domaćinom Slogom iz Doboja.

U subotu, 27. kolovoza posljednji je dan turnira i tu će Zagrebaši razigravati ovisno o učinku prve tri utakmice.

Wisla Plock – PPD Zagreb 27:31 (14:17)

Wisla Plock: Witkowski 3 obrane, Jastrzebski 6 obrana; Daszek, Lučin 5, Piroch 5, Yasuhire, Srczyk, Mitrović, Serdio 4, Šušnja, Komarzewski 1, Krajewski 1, Perez 5(2), Terzić, Dawydzik, Mihić 4, Zhitnikov 4, Kosorotov 2

PPD Zagreb: Slavić, Panjtar 11 obrana; Milić 1, Ćavar 4(1), Faljić, Klarica 3, Gojun, Srna 1, Klis 2, Kraljević, Musa 1, Sirotić 4, Matanović, Čupić 6(2), Dibirov 1, Tomljanović, Leimeter 2, Grahovac 2

  Povratak na sve vijesti