Tatabanya bolja od PPD Zagreba u prvom susretu pripremnog turnira u Mađarskoj!
Objavljeno: 19. 08. 2022 - 7:12

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su od mađarske KC Tatabnyje u prvom polufinalnom susretu pripremnog turnira koji se održava u Tatabany 19. i 20. kolovoza.

Najbolji hrvatski rukometaši na sjever su mađarske doputovali iz Novog Sada, gdje su dva dana ranije igrali tešku utakmicu i ostvarili važnu pobjedu nad ekipom RK Vojvodine, a koja im je osigurala nastup na Final Four turniru SEHA Gazprom lige koji se održava u Zadru od 02. do 04. rujna ove godine.

Hrvatski rukometni prvaci tako će drugoga dana turnira odmjeriti snage sa poraženim iz drugog polufinala (na rasporedu kasnije) u kojemu se sastaju viceprvaci Poljske i Mađarske, rukometni klubovi Wisla Plock i Telekom Veszprem.

Sastav

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovu je pripremnu turneju u hrvatskoj prijestolnici ostavio Vuku Borozana (rekonvalescent nakon preboljene korone), Aleksa Kavčića (rekonvalescent nakon operacije ramena), Gabriela Buvinića (lakša ozljeda zadnje lože) i Mateja Mandića (operacija).

Preostalih 18 igrača najboljeg hrvatskog kluba našlo se u zapisniku utakmice.

Prvo poluvrijeme

U odnosu na dvoboj s Vojvodinom, trener Obrvan odlučio se više minuta dati krilima Davoru Ćavaru i Vladi Matanoviću, kao i kružnom napadaču Nikoli Grahovcu. Očekivani, ali i zasluženi odmor od veće minutaže dobili su oni najiskusniji – Ivan Čupić, Željko Musa i Timur Dibirov koji su, zanimljivo, cijelo prvo poluvrijeme vozili fiksirane bicikle iza Zagrebove klupe.

Da su domaćini svježi, a naši dečki poprilično istrošeni od spomenute utakmice, ali i sedmosatnog puta od Novog Sada do Tatabanye na dan dvoboja, vidjelo se već po uvodnim minutama u kojima su igrači Tatabanye s lakoćom dolazili do pogodaka, dok su se naši poprilično mučili u napadu na postavljenu obranu.

Jedini koji je, pak, u tom periodu utakmice bio nerješiva enigma za obranu domaćina jest Zvonimir Srna koji je pogađao iz prolaza i šuta, iznuđivao sedmerce, te asistirao Grahovcu na crti. I upravo na suradnji ove dvojice stigao je Zagreb prvo do izjednačenja, a potom i do prvog vodstva na utakmici. Zbilo se to u 14. minuti, a na semaforu je stajalo 7:8 u korist hrvatskog prvaka.

Potom Csaba Tombor zove minutu predaha, a domaćini nakon toga rade seriju 6:0. Nije našima pomogao ni time-out koju je u međuvremenu pozvao Ivica Obrvan jer Zagreb je bez gola ostao punih 11 minuta, sve do pogotka Edina Klisa iz prolaza u 25. minuti.

Konačan rezultat prvog poluvremena, svojim trećim pogotkom, sjajnim skok šutom s deset metara postavio je hrvatski reprezentativac Mateo Maraš. Na odmor se otišlo s prednošću Tatabanye 17:10.

Drugo poluvrijeme

U nastavku, pak, trener Obrvan na teren šalje Slavića na golu, Dibirova na lijevom krilu i Klaricu na desnom vanjskom. Željko Musa i dalje vozi svoj bicikl, dok je Ivan Čupić preselio na klupu. Naš iskusni reprezentativni dvojac apsolutno je zaslužio ovu poštedu.

I zaigrao je Zagreb bolje u nastavku te u 40. minuti stigao na 19:17, nakon čega domaći trener Tombor zove svoju drugu minutu predaha.

Svakako valja istaknuti ulogu Luke Lovre Klarice i Timura Dibirova u drugom poluvremenu, na krilima čijih je golova hrvatski prvak napravio seriju 7:2 u uvodnih 10 minuta nastavka te tako uhvatio priključak.

U 51. minuti, uz podignute sudačke ruke, iz jako teškog kuta pogodio je desni vanjski domaće ekipe Gabor Ancsin za 24:20 vodstvo Tatabanye i s tim se rezultatom ušlo u posljednjih deset minuta susreta.

Priliku da pokažu što znaju dobili su i oni najmlađi poput Tina Tomljanovića, Karpa Sirotića, Edina Klisa, Paola Kraljevića, Adina Faljića i Milana Milića, a domaćin je na koncu slavio rezultatom 30:24.

MVP utakmice

Nagrada za najkorisnijeg igrača susreta u redovima PPD Zagreba pripala je Nikoli Grahovcu koji je postigao pet pogodaka, dok je s druge strane u pobjedničkim redovima najistaknutiji po mišljenju žirija bio sjajni desni bek Gabor Ancsin sa dva gola više.

KC Tatabanya – PPD Zagreb 30:24 (17:10)

KC Tatabanya: Nagy 2 obrane, Szekely 9 obrana; Maraš 3, Ubornyak 1, Perić 2 (1), Obradović, Topić, Hornyak 2, Ugalde, Krancz, Gyori 6(4), Vilovski, Bodor 2, Rodriguez 6, Ancsin 7, Edwards, Bodnar

Trener: Csaba Tombor

PPD Zagreb: Slavić 5 obrana, Panjtar 3 obrane; Milić, Ćavar, Faljić 3, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Klis 1, Kraljević, Musa, Sirotić, Matanović 2, Čupić, Dibirov 5(2), Tomljanović, Leimeter, Grahovac 5

Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti