Zagreb izvukao protivnike u Ligi prvaka! Obrvan i Gojun: Povoljan ždrijeb!
Objavljeno: 01. 07. 2022 - 1:16

Nakon što su ranije ovoga tjedna obavješteni kako su dobili pozivnicu i za ovogodišnju EHF Ligu prvaka, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb saznali su imena protivnika u srazu s kojima će tražiti plasman u eliminacijski dio najelitnijeg klupskog natjecanja Europe.

Najbolji hrvatski rukometaši tako će snage odmjeriti s Paris Saint – Germainom (Francuska), Magdeburgom (Njemačka), Portom (Portugal), Gog-om (Danska), Dinamo Bukureštom (Rumunjska), Veszpremom (Mađarska) i Wislom Plock (Poljska).

Hrvatski prvak nalazi se u skupini A, dok će u skupini B nastupati branitelj naslova Barcelona (Španjolska), Pick Szeged (Mađarska), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Kielce (Poljska), Elverum (Norveška), Nantes (Francuska), THW Kiel (Njemačka) i Aalborg (Danska).

U razgovoru za službene stranice kluba imena ovogodišnjih protivnika u EHF Ligi prvaka komentirali su trener Ivica Obrvan i kapetan Jakov Gojun

  • U Ligi prvaka nema lakih protivnika, ali kako smo zadnji ostali mi i Elverum nekako mi je privlačnije izgledala skupina A u kojoj smo na koncu i izvučeni. Rekao bih da je u kontekstu težine protivnika ta grupa za nijansu lakša i povoljnija za nas. Mislim da možemo biti zadovoljni ovim ždrijebom jer je veći broj, barem na papiru, kvalitetnijih ekipa ostao u grupi B. Svoju šansu vidimo protiv svakoga. Imamo ekipe poput PSG-a i Veszprema, ali i Magdeburga koji je superiorno osvojio prvenstvo Njemačke, i to su ekipe sa superbudžetima koje su izuzetno jake. S druge strane imamo protivnike koji su nešto slabiji od ovog trojca, ali sve je to uvjetno rečeno jer su i to ekipe s velikim budžetima. Sve u svemu zadovoljan sam ždrijebom. Pripremat ćemo se kao i lani maksimalno što možemo, ići u svakoj utakmici na pobjedu i nadam se imati dovoljno snage i kvalitete da osvojimo poneki bod više nego ove sezone – kazao je u razgovoru za službene stranice kluba trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • Odmah moram naglasiti da su u Ligi prvaka svi klubovi izuzetno kvalitetni, a da velika većina ima i ogromne budžete. Kako ja to vidim Pariz je u našoj skupini daleko najveći favorit, a s ostalima mislim da možemo igrati ravnopravno. Magdeburg je odigrao strašnu sezonu u Bundesligi i Veszprem je strahovito jak, ali moje je mišljenje da se s njima nositi možemo. Veseli me da ćemo igrati s mojim bivšim klubom PSG-om, kao i odlazak u „Musin“ Magdeburg. Grupa je simpatična, dobra za nas i vjerujem da imamo dobre šanse ove godine. Mi moramo biti realni i ja ću vam reći kao netko tko je s Berlinom igrao Europa ligu da to nije isto kao i Liga prvaka. Tako će vjerujem i ekipama poput Wisle, GOG-a ili Magdeburga isto ovo biti jedna nepoznanica. Respektiram sve te ekipe, ali smatram da smo mi klub koji je u usponu, koji je lani pokazao da se može nositi i s većim ekipama i koji je danas jači nego što je bio prije godinu dana. Lako biti neće, ali vjerujem da možemo proći skupinu – poručio je kapetan PPD Zagreba Jakov Gojun.
  Povratak na sve vijesti