Stigla potvrda EHF-a: PPD Zagreb pripada eliti europskog rukometa!
Objavljeno: 27. 06. 2022 - 12:24

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nastupati će u EHF-ovoj Ligi prvaka i u sezoni 2022. / 2023.

Odlukom Europske rukometne federacije, a koja je stupila na snagu u ponedjeljak 27. lipnja, poznati su svi sudionici najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi, a isti će biti kao i do sada podijeljeni u dvije skupine s po osam ekipa.

Najtrofejniji hrvatski klub tako će svoje vještine dokazivati u susretima s renomiranim protivnicima kao što su Magdeburg i THW Kiel iz Njemačke, Paris Saint – Germain i Nantes iz Francuske, Lomza Vive Kielce i Orlen Wisla Plock iz Poljske, Telekom Veszprem i Pick Szeged iz Mađarske, GOG i Aalborg Handbold iz Danske, Elverum iz Norveške, Porto iz Portugala, Dinamo Bukurešt iz Rumunjske, Barcelona iz Španjolske, te Celje Pivovarna Laško iz Slovenije.

  • Naravno da smo zadovoljni što ćemo i sljedeće sezone igrati elitni rang europskog klupskog natjecanja. Vjerujem da je hrvatska javnost upoznata s činjenicom da u tom izmijenjenom formatu natjecanja Lige prvaka, a koji datira od prije dvije godine, izravan status sudionika imaju devet prvaka zemalja s najboljim nacionalnim koeficijentom te drugoplasirana ekipa iz zemlja s najboljim koeficijentom u Europi što je trenutno Njemačka. Dakle, do prije 15-ak dana zagarantirani status imali su prvaci Francuske, Danske, Poljske, Mađarske, Portugala, Rumunjske i Španjolske, odnosno prve dvije ekipe iz Njemačke. Mi smo, nažalost, bili prvi ispod crte. Klupski nacionalni koeficijent Hrvatske je trenutno 10. u Europi i shodno tomu mi smo morali aplicirati za pozivnicu. Pozivnica je trebalo biti šest, ali je zbog izbacivanja Vardara taj broj porastao na sedam. Ovdje želim nešto razjasniti da ljudi razumiju. Dakle, nije Zagreb dobio svoje mjesto u Ligi prvaka radi toga što je Vardar izbačen, naš status nema nikakve veze s njihovom situacijom. Želim istaknuti i da je rukometni kub PPD Zagreb bio treći na evaluaciji EHF-a od mogućih 13 ekipa koje su se prijavile za poziv. Na koncu poziv je stigao drugoplasiranim ekipama iz Danske, Mađarske, Francuske i Poljske, odnosno norveškom Elverumu, našim susjedima iz Celja i nama. Zadovoljni smo takvim raspletom, premda smo svjesni da se Liga prvaka igra u sve maje država. Ove godine imamo čak pet zemalja s po dva predstavnika, što će reći da klubovi dolaze iz 11 različitih država. Činjenica da smo tu ostali potvrda je vrijednosti i hrvatskog rukometa i Zagreba kao kluba, ali i tradicije koja je neprijeporna i koja nam govori u prilog. Kada se sve to zbroji mislim da smo zasluženo u Ligi prvaka i vjerujem da će taj status biti neupitan i u budućnosti – poruka je direktora rukometnog kluba PPD Zagreb Vedrana Šupukovića.
  Povratak na sve vijesti