Zadnje dvije sezone bio je najbolji strijelac Premijer lige, a sada dolazi u redove PPD Zagreba!
Objavljeno: 23. 06. 2022 - 3:47

Prijelazni rok vrlo je aktivan period za upravu rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb! Naime, nakon potpisivanja Vuke Borozana, Milana Milića i Aljaža Panjtara, potpis na trogodišnji ugovor s najtrofejnijim hrvatskim klubom stavio je i Gabriel Buvinić iz Umaga.

Ovom talentiranom realizatoru tek su 23 godine, a u posljednje je dvije sezone bio najbolji strijelac Paket24 Premijer lige sa 187 postignutih pogodaka u sezoni 2020. / 2021., odnosno sa 165 golova u sezoni 2021. / 2022.

Pozicija na kojoj je hrvatskom prvaku nakon odlaska bivšeg kapetana Davida Mandića i Valentina Ravnića ostao tek povremeni reprezentativac Davor Ćavar, sada je popunjena te se uprava PPD Zagreba može okrenuti ka traženju novih rješenja na drugim pozicijama.

  • Kada je stigao poziv trideseterostrukog prvaka Hrvatske bilo je tako jasno da je vrijeme za nove izazove i da se takav poziv ne odbija. Za mene je ovo ostvarenje dječačkog sna. Smatram da sam svojim radom zaslužio ovaj poziv, a siguran sam da ću u ovakvom klubu samo napredovati. Smatram sam da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano, te da itekako imam što za pokazati – samouvjereno je poručio najbolji strijelac najvišeg ranga klupskog rukometnog natjecanja u Hrvatskoj.
  • Iznimno nam je drago da nam se pridružio Gabriel. Pratili smo ga dugo, a u ovom trenutku se pojavila i potreba i mogućnost da realiziramo njegov dolazak s obzirom da smo ostali bez dva igrača na toj poziciji. Znamo da je vrhunski realizator, te da je u posljednje dvije sezone bio najbolji strijelac Paket24 Premijer lige. Sa svoje 23 godine smatram da nam dolazi u periodu karijere kada treba sve to što je pokazao na jednom nivou, sada pretočiti i pokazati na nivou više. Mi vjerujemo da je on taj i da će kroz Zagreb polučiti dodatni napredak i pomoći klubu u nacionalnim i europskim aspiracijama. U konačnici vjerujem da Gabriel kroz sjajne partije u klubu može u dogledno vrijeme izboriti i status u reprezentaciji – poruka je direktora PPD Zagreba Vedrana Šupukovića.
  Povratak na sve vijesti