Hrvatski prvaci nesretno poraženi u Kielceu!
Objavljeno: 27. 11. 2016 - 8:49

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u sklopu 08. kola VELUX EHF Lige prvaka od aktualnih prvaka Europe – poljskog Vive Tauron Kielcea. Nakon što su prije desetak dana izgubili od Kielcea u uzbudljivoj utakmici u Varaždinu, isto se ponovilo i u hali Legionow gdje su poljski prvaci bili uspješniji rezultatom 29:25 (11:12).

Na put u Poljsku trener Silvio Ivandija nije poveo ozlijeđene Leona Šušnju i Domagoja Pavlovića, dok su u Zagrebu ostali i Arian Jović odnosno Lovro Šprem. Od 17 igrača koji su, pak, stigli u Kielce na tribinama je ostao lakše ozljeđeni Dobrivoje Marković.

Osim problema koje s ozljedama imaju spmenuti Šušnja i Marković, otežavajuće je oklnost za hrvatskog prvaka bila i činjenica da su Stipe Mandalinić (upala tetive koljena) i Ivan Stevanović (viroza) ovu utakmicu igrali na pedeset posto svojih realnih mogućnosti.

Skok i Mandalinić dobili prvo poluvrijeme!

Dvoboj Kielcea i Zagreba, pred ispunjenom halom Legionow (kapacitet 4 200 mjesta), vodio je danski sudački par Gjeding – Hansen.

Favorizirani domaćin od prve je minute pokazao da ozbiljno shvaća dolazak hrvatskog prvaka te je maksimalno usredotočenim pristupom sjajno otvorio uakmicu. Na krilima raspoloženog Julena Aguinagalde Kielce je dolazilo u vodstvo koje je Zagreb potom lovio.

Uvodnih desetak minuta igralo se gol za gol, a u tom periodu s nekoliko sjajnih obrana iskazao se Matevž Skok. Ipak, u 18. minuti domaćin prvi puta odlazi na plus dva (9:7), nakon čega trener Ivandija traži minutu predaha.

Time out je urodio plodom, jer je Zagreb nakon njega na krilima probuđenog Mandalinića napravio seriju 4:0 i prešao u dvostruko vodstvo (9:11). Do isteka 30. minute uspjeli su hrvatski prvaci ostati u minimalnoj prednosti te se na predah otišlo s rezultatom 11:12.

Ravnopravno s europskim prvakom!

Domaćin je nastavak otvorio u brzini više te je nošen sjajnom publikom napravio preokret već u uvodnim minutama drugog poluvremena. Nakon svega desetak minuta imali su rukometaši Kielcea plus  tri (18:15), a desetak minuta prije kraja na semaforu je stajalo 22:19.

U drugom poluvremenu valja izdvojiti sjajnog Lovru Jotića koji je još jednom pokazao da je budućnost hrvatskog rukometa.

Nažalost, nedostajalo je malo sportske sreće da Zagrebaši iznenada prvake Europe, ali porazu unatoč hratski rukometni prvaci mogu biti ponosni na svoju izvedbu kojom su veliku većinu vremena bili al pari aktualnim prvacima Europe i jednoj od najskupljih momčadi današnjice.

Na koncu treba spomenuti sedam pogodaka Stipe Mandalinića, četiri gola ali i lavovsku borbu Igora Vorija, sjajno iskorištene minute i isto tako četiri pogotka mladog Lovre Jotića te standardno dobrog kapetana Zlatka Horvata koji je postigao tri pogotka. Matevž Skok imao je  devet, a Ivan Stevanović četiri obrane.

U redovima pobjedničkog Kielcea sedam je golova dao Julen Aguinagalde, dok je pogodak manje postigao Darko Đukić. Filip Ivić imao je sedam obrana.

U Arenu stiže Loewen!

Pred rukometašima Prvog plinarsog društva Zagreb dvoboj je 09. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu hrvatski rukometni prvaci u četvrtak 01. prosinca u zagrebačoj Areni dočekuju njemački Rhein Neckar Loewen. Početak tog dvoboja predviđen je za 19.00 sati.

Vive Tauron Kielce – PPD Zagreb 29:25 (11:12)

Hala Legionow: 4 200 gledatelja

Suci: Mads Hansen i Martin Gjeding (Danska)

Delegat: Vicente Breto Leon (Španjolska)

VT Kielce: Szmal, Ivić 7 obrana; Chrapowski, Kus, Aguinagalde 7(5), Bielecki 4, Jachlewski, Štrlek 4, Lijewski 2, Jurkiewicz 2, Paczkowski 3, Zorman 1, Bombač, Đukić 6

PPD Zagreb: Stevanović 3+1 obrane, Skok 9 obrana; Ereš 1, Vujić I., Vujić S. 1, Kontrec, Vori 4, Cingesar, Šebetić 2, Horvat 3, Valčić J. 1, Jotić 4, Valčić T., Mandalinić 7, Miklavčić 2, Markoski

  Povratak na sve vijesti