Urh Kastelic: ‘Ova nam je pobjeda bila veoma bitna!’
Objavljeno: 06. 03. 2018 - 9:23

U dvoboju 16. kola regionalne SEHA – Gazprom lige odigranom u utorak u sportskoj dvorani Sutinska vrela, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb slavili su nad slovenskim viceprvakom Gorenjem Velenjem rezultatom 26:25 (15:13).

Ovom pobjedom Zagrebaši su i službeno osigurali plasman na završni turnir regionalne SEHA lige34 osvojena boda iz 16 utakmica (pred nama su još dvoboji s Dinamom Pančevom u gostima i Meškov Brestom kod kuće).

Predvodnik pobjede nad slovenskim predstavnikom bio je još jednom kapetan Zlatko Horvat s nevjerojatnih 12 pogodaka, dok su slavlje s po četiri i tri gola potpomogli Damir Bičanić, odnosno Domagoj Pavlović. Također sjajni Urh Kastelic na golu je zaustavio 10 suparničkih lopti. U otporu gostujuće momčadi najviše su se istaknuli Alem Toskić sa šest te Rok Ovnicek s pet pogodaka. Vratar slovenskog sastava Klemen Ferlin do kraja susreta upisao je pet obrana.

Iduće je pred Zagrebašima pretposljednje, 17. kolo SEHA – Gazprom lige u kojemu će ih u srijedu, 14. ožujka, ugostiti srpski viceprvak Dinamo Pančevo. Početak tog dvoboja na rasporedu je u 20 sati uz izravan prijenos na programu Arene Sport.

Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba

,,Čestitam igračima Gorenja Velenja na stvarno dobroj utakmici – žestokoj, sportskoj, gdje su nam zadavali. Problemi su se mijenjali i pokušavali smo ih riješavati u hodu koliko možemo. Prvo smo poluvrijeme imali problema s njihovim brzim centrom jer su oni znali da se izmijenjujemo, pa smo se morali vraćati gdje je bilo malo konfuzije. U drugom poluvremenu imali smo problem kada su pojačali obranu pa nismo tako lako dolazili do situacija, a u našoj smo obrani imali problema s njihovim pivotmenom. Na kraju su odlučivali detalji, sitnice... Mogli smo odigrati malo sigurnije, s oko tri razlike, ali tako je kako je. Utakmica je bila odlična i htio bih još jednom čestitati svojim igračima jer nakon svega što se dogodilo prije 48 sati, izvukli smo se. Tražio sam da pokažu karakter i danas su ga pokazali, poginuli su na terenu. To je sigurno jer nakon svega što se desilo nije se lako dići, trebalo je jednim treningom dići moral i glavu. Jedino smo se ovakvom jednom utakmicom i pobjedom mogli vratiti. Nećemo i ne možemo zaboraviti što se dogodilo protiv Kristianstada, ali poslije toga, reakcija je ovakva.''

Urh Kastelic, igrač PPD Zagreba

,,U nedjelju smo odigrali lošu utakmicu, nismo se pokazali u izdanju u kojem smo trebali da bismo prošli u idući krug. Bilo je veoma teško i sad je došla još jedna utakmica koju smo morali pobjediti kako bi izborili drugo ili treće mjesto i na kraju imali lakši put na Final Fouru. Bila je teška borba, Gorenje je igralo bez opterećenja, igrali su brzo, znali naše mane i iskoristili ih, ali na kraju zahvaljujem svojim suigračima što su izborili ovu pobjedu koja je veoma bitna. Imamo sada puno vremena do iduće utakmice, a vrijeme i treninzi će sigurno lakše proći.''

  Povratak na sve vijesti