Zagrebački derbi otišao na stranu PPD Zagreba! Lavovi svladali Dubravu s +9!
Objavljeno: 03. 05. 2019 - 8:31

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb upisali su i sedmu pobjedu u nizu u sklopu Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske. Najbolji hrvatski rukometaši u 7. su kolu natjecanja svladali gradske rivale – rukometni klub Dubravu i to rezultatom 39:30 (15:14).

Trener hrvatskih prvaka Branko Tamše za ovu je utakmicu odlučio skinuti i veterana Igora Vorija, a na tribinama su ostali kapetan Zlatko Horvat, Leon Šušnja, Arian Jović, Nikola Potić, Gregor Potočnik, Ivan Vekić, Filip Vistorop i Josip Božić Pavletić.

Prvo poluvrijeme…

Zagreb je odlično ušao u utakmicu, a raspoloženi Urh Kastelic odmah je nanizao nekoliko obrana i tako doveo svoju ekipu u priliku da se odvoji u ranoj fazi utakmice.

Obrana je bila pokretljiva i agresivna, slovenski vratar sjajno raspoložen i sve je to dovelo do toga da su gosti prvi pogodak upisali tek u 7. minuti i to sa linije sedam metara.

Nakon toga gosti su se uspjeli konsolidirati, razbranio se na drugoj strani i Domagoj Grahovac pa je rezultat u 17. minuti bio 8:6 za PPD Zagreb.

Imali su nakon toga rukometaši Dubrave priliku i da poravnaju, ali nakon što je Karpo Sirotić pogodio vratnicu na praznu je mrežu poentirao Urh Kastelic.

Ipak, u 23. minuti Ante Ivanković presjekao je jednu loptu koja je išla prema Ivanu Sršenu, istrčao kontru i poentirao za 9:9. Trener domaćina Branko Tamše nakon toga je pozvao svoju prvu minutu predaha.

Ipak, nakon malog predaha opet bolje reagiraju gosti koji preko brzog Sandra Samardžića dolaze do vodstva 10:11 u 26. minuti. Na drugoj strani Ivan Sršen uzvraća dvama pogocima pa Zagreb u 27. minuti opet dolazi u egal. U tim trenucima svoju prvu minutu predaha zove trener gostiju Vlado Šola.

U 28. minuti prvo isključenje na utakmici zaradio je Matej Hrstić, a Ivan Dumenčić sa linije sedam metara opet dovodi goste u prednost.

Do konca poluvremena Zagreb je ipak došao do očekivane prednosti, a posljednji pogodak u prvom dijelu igre s centra je postigao Tin Kontrec za 15:14 prednost domaćina.

Drugo poluvrijeme…

Nastavak utakmice lijepim pogotkom lobom otvara Zagrebov Ivan Sršen, a na drugoj strani odmah odgovara Petar Medić.

Do 40. minute kvaliteta Zagreba je, ipak, došla do izražaja pa je na semaforu stajala prednost od četiri pogotka (24:20), a do kraja susreta ista je nastavila i rasti.

U 45. minuti s krila je pogodio i Valentino Ravnić, a prednost Zagreba popela se na 27:22.

Dvije minute kasnije svoj treći pogodak postiže i vratar PPD Zagreba Urh Kastelic, a na semaforu stoji prednost 30:23 za hrvatske rukometne prvake.

Do konca susreta prednost PPD Zagreba narasla je na 39:30 čime su najbolji hrvatski rukometaši upisali svoju sedmu pobjedu u Premijer ligi za prvaka.

Do sedme pobjede u ovogodišnjem izdanju domaćeg prvenstva zagrebaše su predvodili David Mandić s devet pogodaka, kao i Ivan Sršen koji je dodao njih šest. Pet je golova dao kapetan Tin Kontrec, a jedan manje Senjamin Burić, dok je posebno zanimljiv učinak Urha Kastelica koji je susret okončao sa 17 obrana i tri pogotka!

U redovima gostiju svakako valja izdvojiti učinke Petra Medića i Sandra Samardžića sa po šest pogodaka, dok su po četiri dodali Karpo Sirotić i Ivan Dumenčić. Sedam obrana imao je Domagoj Grahovac.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 08. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati kod vinkovačke Spačve. Taj dvoboj na rasporedu je u subotu, 11. svibnja u Vinkovcima.

PPD Zagreb – Dubrava 39:30 (15:14)

Kutija šibica: 500 gledatelja

Suci: Igor Barle i Saša Vučić (Zagreb)

Nadzornik: Zdravko Golub (Čakovec)

PPD Zagreb: Ristanović 1 obrana, Kastelic 17 obrana + 3 pogotka; Ereš 2, Mrakovčić, Kontrec 5, Burić 4, Sršen 6, Jotić, Ravnić 4, Mandić 9, Hrstić 1, Bičanić 2, Karvatski 1, Vlah 2, Vekić

Dubrava: Šutalo, Marković, D. Grahovac 7 obrana; Sirotić 4, Dumenčić 4, Ivanković 2, Radoš 1, Vinković, Maričić 1, Samardžić 6, Medić 6, Topić, Godec 2, Turčić 1, M. Grahovac 1, Račić 2

  Povratak na sve vijesti