11 pogodaka Ivana Čupića za novo finale Kupa
Objavljeno: 26. 05. 2023 - 8:50

U polufinalu Kupa Hrvatske, rukometaši PPD Zagreba svladali su na Festivalu rukometa u Poreču rukometaše Sesveta. Finale je na rasporedu u nedjelju (15.15 sati), a Zagrebaši će tamo u borbi za drugu domaću titulu ove sezone igrati protiv Trogira.

Prvo poluvrijeme bilo je već tradicionalno rezultatski napeto kada su ova dva takmaca u pitanju. Sjajni Ivan Čupić predvodio je 'Lavove' sa šest pogodaka u prvih 30 minuta dok su Timur Dibirov, Miloš Kos i Csaba Leimeter dodali po dva. Pet obrana upisao je Dino Slavić. Sesvete su odigrale jako dobro u obrambenoj fazi zadržavši Zagrebaše na tek 13 pogodaka, dok su ih u napadu predvodili Davor Gavrić sa četiri pogotka, Patrik Hršak sa tri te Filip Perić sa osam obrana.

U drugom dijelu kvaliteta rukometaša PPD Zagreba došla je na vidjelo – Sesvete su se držale do 18:17 kada Zagrebaši ubrzavaju tempo i polako, do samog kraja susreta, dižu rezultatsku prednost. Do kraja Zagreb stiže do uvjerljive pobjede 30:24 do koje su igrače Slavka Goluže predvodili Ivan Čupić sa 11 pogodaka, Timur Dibirov sa šest, te Stefan Dodić sa četiri. Kod Sesvećana šest pogodaka Patrika Hršaka, pet Davora Gavrića, te 10 obrana Filipa Perića.

U finalu koje je na rasporedu u nedjelju u 15.15 sati, također u Poreču u sklopu Festivala rukometu, rukometaši PPD Zagreba će snage odmjeriti sa Trogirom koji je u današnjem prvom polufinalu, koje je na rasporedu bilo netom prije ove utakmice, svladao Bjelovar rezultatom 27:26.

PPD Zagreb – Sesvete 30:24 (13:12)

PPD Zagreb: Slavić 5 obrana, Panjtar 5 obrana; Kos 2, Ćavar, Faljić, Gojun, Srna, Klis, Kraljević 1, Musa 2, Čupić 11, Dibirov 6, Dodić 4, Kavčič 2, Leimeter 2, Grahovac. Trener slavko Goluža.

Sesvete: Perić 10 obrana, Purić 2 obrane; Čaprić 3, Krndelj, Topić 1, Raužan 2, Dumenčić 2, Vusić, Turčić 2, Hršak 6, Šuker 1, Zakić, Gavrić 5, Zovak, Štrković 1, Finek 1. Trener Silvio Ivandija.

Izjave nakon utakmice:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Čestitke za početak i mojim igračima i protivniku. Teško je bilo pripremiti utakmicu, doživjeli smo emotivno pražnjenje nakon osvajanja lige. Imali smo nekoliko grešaka u prvom dijelu i vratili smo Sesvete u život. Nisam imao ideju stavljati načetog Dodića međutim trebali smo razigravača i on je bio taj koji nas je napadački doveo u život. Znamo Trogir, ulazmi s respektom i moramo jednostavno imati pravi ulazak u susret kako bi do kraja dali priliku svima. 

Ivan Čupić, igrač PPD Zagreba: 
Favoriti jesmo međutim trebalo je to pokazati na terenu. Drugo poluvrijeme je bilo kvalitetnije, duža klupa i na kraju zaslužena pobjeda. Došli smo ovdje osvojiti trofej i treba se sada pripremiti za finale. Kup je takvo natjecanje, treba biti pravi uvijek i cilj je naravno prikazati pravu igru i osvojiti titulu. 

Foto kredit: Nebojša Tejić / Kolektiff Images

  Povratak na sve vijesti