Zagrebaši uvjerljivo do 29. titule u Kupu Hrvatske
Objavljeno: 28. 05. 2023 - 5:19

Rukometaši PPD Zagreba 'novi su stari' osvajači Kupa Hrvatske! U nedjelju poslijepodne, u finalu je pao Trogir i to sa uvjerljivih 35:17 za 29. Kup titulu Zagreba. 'Lavove' su do pobjede vodili krilni igrači Ivan Čupić i Paolo Kraljević sa po šest pogodaka, te Edin Klis sa pet, dok je Aljaž Panjtar sa 15 obrana još jednom pokazao kako je trenutno u sjajnoj formi.

Zagreb sjajno ulazi u susret i već u prvih desetak minuta u potpunosti rješava pitanje pobjednika. Obrana je gotovo nepogrešiva, dok polu-kontra predvođena Timurom Dibirovim te Ivanom Čupićem ne propušta niti jednu priliku da kazni Trogir koji nakon 15-ak minuta već ima zaostatak 12:1. Već u posljednjoj trećini prvog dijela trener Slavko Goluža rotira momčad, te Trogirani koriste manje obrambene greške 'Lavova' da do poluvremena ipak stignu do 19:6. U prvom dijelu Ivan Čupić 6/6, Timur Dibirov 4/4, Aljaž Panjtar sa devet obrana.

Rotirani sastav PPD Zagreba u drugom dijelu nastavlja istim tempom – napad predvode Edin Klis i Paolo Kraljević, dok prednost raste sve do ogromnih 35:17. Na kraju 6/6 za Ivana Čupića i Paola Kraljevića, pet pogodaka Edina Klisa, 4/4 Timura Dibirova, te 15 obrana Aljaža Panjtara u susretu kojim su 'Lavovi' na najbolji mogući način završili još jednu sezonu, osiguravši novu duplu krunu u Hrvatskoj.

PPD Zagreb – Trogir 35:17 (19:6)

PPD Zagreb: Slavić 1 obrana, Panjtar 15 obrana, 1 pogodak; Kos 3, Ćavar 2, Faljić, Gojun, Srna 1, Klis 5, Kraljević 6, Musa 1, Čupić 6, Dibirov 4, Dodić, Kavčič 2, Leimeter 3, Grahovac 1. Trener Slavko Goluža.

Trogir: Lučin 3 obrane, Vranješ, Baković 3 obrane; Špika, Babić, Radnić 4, Piteša 1, Drnasin, Tokić 4, Maričić, Vulić, Perkušić, Smoljo, Gajić, Bradarić – Šljujo 2, Trivković 1. Trener Boris Popović.

Izjave nakon utakmice:
 

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:
Ušli smo motivirani i ozbiljni jer se još uvijek sjećamo koliko smo problema imali u Trogiru prije otprilike godinu dana. Htjeli smo i pokazati da ono izdanje protiv Sesveta nije bilo 'ono pravo', da možemo puno bolje i smatram da smo to danas i pokazali. Čestitam svima, pogotovo starijim igračima koji su sjajno odigrali na početku susreta i dali mi priliku da pustim mlađe igrače i one koji nisu toliko često na terenu da na kraju završe utakmicu.

Jakov Gojun, igrač PPD Zagreba:
Čestitam cijeloj momčadi. Htjeli smo pokazati svima što možemo, tražili smo to međusobno jedni od drugih, tražio sam to i od igrača koji napuštaju klub ovog ljeta, da na pravi način završimo sezonu i odemo na odmor. Smatram da smo primarni cilj ove sezone ostvarili sa ovom duplom krunom, međutim moram priznati da i dalje žalim za tim što nismo uspjeli proći skupinu Lige prvaka a bili smo jako blizu. Treba biti pošten i reći da smo imali i problema s ozljedama, ali eto ponavljam vjerujem da smo još jednom pokazali da smo najbolji u Hrvatskoj i čestitam svima. 

  Povratak na sve vijesti