26 pogodaka Ćavara, Sirotića i Leimetera za slavlje PPD Zagreba u Kutini!
Objavljeno: 11. 12. 2022 - 7:27

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb stigli su do 13. ovosezonske pobjede u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka, nakon što su u nedjelju 11. prosinca svladali ekipu Moslavine na gostovanju u Kutini.

Dvoboj prvo i posljednje plasirane ekipe skupine B Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske završen je očekivanim slavljem zagrebačke momčadi rezultatom 20:39 (11:16).

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su sjajni Davor Ćavar s 11 pogodaka iz isto toliko pokušaja, te sve bolji Karpo Sirotić koji se u strijelce upisao u osam navrata. Treba istaknuti i odličnu partiju Csabe Leimetera koji je večeras bio precizan čak sedam puta.

U prvom poluvremenu na golu je bio Aljaž Panjtar koji je upisao šest obrana, dok je u nastavku rekonvalescent Matej Mandić dodao njih još toliko.

Kod domaćina valja istaknuti doprinos Antuna Aramića s četiri pogotka, dok je jedan manje postigao Lovro Malec. Marin Sorić je bio vrlo dobar te je na koncu upisao 14 obrana.

U odnosu na posljednju utakmicu s Dinamom iz Bukurešta, treba i to reći, zasluženu poštedu dobio je prvi vratar Dino Slavić dok je svoje mjesto među vratnicama uz Aljaža Panjtara zauzeo Matej Mandić.

Također, najiskusniji naši igrači poput Ivana Čupića, Timura Dibirova, Željka Muse i Jakova Gojuna utakmicu su proveli na klupi te je tako trener Slavko Goluža i njih odmorio. Također, trener Goluža je u Kutinu poveo i Zvonimira Srnu koji također nije ulazio u igru.

Slijedi gostovanje kod Wisle iz Plocka!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 10. kola Machineseeker EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati kod poljske Wisle.

Dvoboj hrvatskog prvaka i aktualnih osvajača poljskog kupa na rasporedu je u četvrtak, 15. prosinca u Plocku. Početak tog susreta predviđen je za 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

RK Moslavina – PPD Zagreb 20:39 (11:16)

Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (Osijek)

Delegat: Vladimir Sokol (Novi Marof)

RK Moslavina: Gorčan, Sorić 14 obrana; Vidoš 1, Malec 3, Kajzogaj 2 , Čiček, Leskarac, Lukes 2, Šehić 2, Daničić 2, Aramić 4, Turčić 2, Negran 2, Šušnja

PPD Zagreb: Panjtar 6 obrana, Mandić 6 obrana; Ćavar 11, Faljić 5, Klarica 1, Gojun, Srna, Kraljević 1, Musa, Sirotić 8, Čupić, Dibirov, Dodić 1, Kavčić 4, Leimeter 7, Grahovac 1

  Povratak na sve vijesti