Zagrebašima bod u Bukureštu, Slavić i Panjtar zajedno do čak 17 obrana
Objavljeno: 08. 12. 2022 - 8:34

U devetom kolu Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba gostovali su u Rumunjskoj kod bukureštanskog Dinama i na kraju rezimirali 27:27. Zagrebaše su do važnog boda predvodili Dino Slavić i Aljaž Panjtar sa kombiniranih 17 obrana te Timur Dibirov sa sedam pogodaka.

'Lavovi' su u Rumunjsku stigli nakon važne i velike pobjede protiv Telekom Veszprema prošli tjedan, dodatno motivirani nakon poraza od Dinama u njihovom prvom ovogodišnjem susretu nakon pogotka Akimenka sa linije sedam metara u posljednjoj sekundi utakmice. Bilo je sve to vidljivo od samog početka – Zagreb dobro obrambeno ulazi u utakmicu dok napad predvodi, ponovno najbrži u tranziciji, Timur Dibirov. Zagrebaši do kraja poluvremena nisu dozvolili domaćinima da se značajnije odvoje i na odmor se odlazi sa 14:13 za Dinamo.

U drugom dijelu PPD Zagreb izgleda još bolje – obrana predvođena Jakovom Gojunom i Željkom Musom a onda i pojačana sjajnih vratarskim tandemom čini razliku i Zagreb stiže do vodstva od tri pogotka razlike. Nažalost, nakon nekoliko važnih obrana večeras najboljeg pojedinca u redovima Dinama iz Bukurešta – vratara Haidaridada, Dinamo radi mini seriju te se u posljednih pet minuta susreta ulazi sa rezultatskom 'nulom' (25:25). Dinamo nakon toga čak i prelazi u vodstvo, Dino Slavić nekoliko puta spašava da domaćini ne odmaknu dok Karpo Sirotić na kraju tek desetak sekundi prije kraja susreta postavlja konačnih 27:27. Sjajni su večeras bili Dino Slavić (10 obrana) i Aljaž Panjtar (7 obrana) dok je Timur Dibirov dodao sedam pogodaka a Ivan Čupić pet od čega četiri sa linije sedam metara iz isto toliko pokušaja. Kod domaćina čak 15 obrana vratara Saeida Haidaridada, šest pogodaka Akimenka te po pet Negrua i Ali Zeina.

PPD Zagreb je ovom pobjedom prestigao poljsku Wislu iz Plocka na tablici Grupe A te trenutno drži šestu poziciju koja vodi u iduću fazu natjecanja. Najbolja moguća prilika za povećanje bodovne prednosti pred Poljacima i revanš za egal prije nešto više od mjesec dana u Varaždinu na rasporedu je već za tjedan dana kada 'Lavovi' putuju u Plock. U međuvremenu na redu je redovno kolo Paket 24 Premijer lige u sklopu kojeg Zagreb 11.12. putuje na gostovanje protiv Moslavine.

Dinamo Bukurešt – PPD Zagreb 27:27 (14:13)

DINAMO: Ghedbane, Haidarirad 15 obrana; da Silva, Ghionea, Gurbindo,  Negru 5 (1), Pasqual 1, Kukić 4, Kasparek 1, Kuduz 2, Akimenko 6, Bokan 1, Mamdouh 1, Ali Zein 5, Militariu, Sorhaindo 1. Trener Xavi Pasqual.

PPD ZAGREB: Slavić 10 obrana, Panjtar 7 obrana; Ćavar, Faljić, Klarica, Gojun, Srna 1, Kraljević 1, Musa 3, Sirotić 3, Čupić 5 (4), Dibirov 7, Dodić 1, Kavčić 2, Leimeter 1, Grahovac 3. Trener Slavko Goluža.

Izjave nakon utakmice:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Dobro smo stajali na terenu, dobro smo igrali. Tek par brzopletih poteza u napadu nas je koštalo vjerojatno i pobjede ovdje danas. Želja nas je povukla što ne čudi međutim to je jednostavno previše za pobijediti momčad kao što je Dinamo. U napadu smo se mučili, na kraju spasili bod u ovoj sjajnoj atmosferi. Mislim da je ova utakmica sazrijevanje naše vanjske linije i jednostavno moramo biti zadovoljni. Raspored je gust, idemo dalje, čestitam svojim dečkima, Dinamu ali i njihovim navijačima koji su napravili paklenu atmosferu.

Nikola Grahovac, igrač PPD Zagreba:
Na gostovanju u Bukureštu nitko ne može računati na sigurne bodove i vjerujem da bi mnogi odmah potpisali bod međutim ne i mi danas. Mislim da smo izgledali jako dobro veći dio utakmice međutim nekoliko vezanih grešaka na kraju nas je koštalo pobjede. Iskreno rečeno, Dino Slavić je opet bio sjajan u zadnjih pet minuta i mislim da nam je na kraju čak i osigurao ovaj jedan bod. Idući tjedan putujemo u Plock a vjerojatno najvažniju utakmicu sezone protiv momčadi protiv koje smo pokazali da možemo igrati ranije ove sezone u Varaždinu i smatram da i tamo možemo do bodova.

  Povratak na sve vijesti