Sirotić pred Wislu: ‘Svjesni smo važnosti utakmice ali putujemo u Poljsku bez pritiska!’
Objavljeno: 13. 12. 2022 - 12:23

U utakmici desetog kola Machineseeker EHF Lige prvaka, Zagrebaši će u četvrtak (20.45 sati) gostovati kod poljske Wisle iz Plocka. Pobjeda u ovoj utakmici 'Lavove' bi dovela na korak od prolaska u daljnju fazu natjecanja obzirom da Zagreb već sada drži šesto mjesto Grupe A sa šest bodova. Obzirom na egal protiv Wisle u prvom susretu ove sezone u Varaždinu, motiva sigurno neće nedostajati protiv momčadi koja je prije samo par dana u poljskom prvenstvu slavila protiv favoriziranog Kielcea.

PPD Zagreb je zadnjih nekoliko tjedana u sjajnoj formi. U Areni je pao Telekom Veszprem, osvojen je važan bod u Bukureštu dok se u hrvatskom prvenstvu zadržao kontinuitet dobrih igara i pobjeda. Pred put u Poljsku u svlačionici vlada dobra atmosfera i vjera u kvalitetno izdanje na gostujućem terenu. A o očekivanjima u Poljskoj te stanju ekipe govorili su trener Slavko Goluža i jedan od najboljih iz prve utakmice protiv Wisle – Karpo Sirotić.

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Možemo jako puno dobiti s ovom utakmicom, to je sigurno. Pritiska međutim nema, idemo odigrati najbolje što možemo. Neće to sigurno biti ista utakmica kao u Varaždinu, oni su u dobroj formi, pobjedili su Kielce prije samo par dana. Ima još dosta kola, dosta bodova u igri i mi idemo gore odigrati najbolje što možemo i izvući čim bolji rezultat. Ne moramo se previše obazirati na njih već samo na sebe i svoju igru – ne treba srljati već polako i koncentrirano raditi na ostvarenju cilja.

Karpo Sirotić, igrač PPD Zagreba:
Očekujemo jaku utakmicu koja je sigurno jako bitna za obe ekipe. Nekog velikog pritiska nema, idemo se 'potući' s njima i vidjeti što će nam to donijeti. Imaju sjajan sustav, jako dobre igrače međutim svjesni smo i svojih kvaliteta i mogućnosti. Treniramo dobro, motivirani smo i idemo tamo pokušati osvojiti i ponijeti kući nove bodove.

 

  Povratak na sve vijesti