Sjajan završetak prve polusezone u EHF Ligi prvaka - Zagreb slavio u Plocku!
Objavljeno: 15. 12. 2022 - 10:27

U susretu desetog kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u četvrtak navečer gostovali u Poljskoj kod Wisle iz Plocka. Na kraju velika i važna pobjeda Zagrebaša 30:26 u kojoj su 'Lavove' predvodili Stefan Dodić i Luka Lovre Klarica sa po četiri pogotka te Dino Slavić sa 15 obrana.

PPD Zagreb bolje otvara susret, dolazi i do +4 u relativno ranoj fazi susreta. Nakon toga nažalost nekoliko vezanih grešaka u napadu, promašaja kako iz čistih situacija tako i sa linije sedam metara i Wisla se do poluvremena gotovo potpuno vraća u susret. Po isteku prvih 30 minuta na semaforu je 13:14 u korist Zagrebaša koje u prvom poluvremenu sa po dva pogotka predvode Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica, Paolo Kraljević i Željko Musa. Kod Wisle šest pogodaka iskusnog poljskog reprezentativca Michala Daszeka.

U nastavku se igra gol za gol. Trener Slavko Goluža traži pravo napadačko rješenje na početku u Zvonimiru Srni i Karpu Sirotiću a onda i u Stefanu Dodiću te Aleksu Kavčiću međutim Zagreb se muči u napadu i ne uspijeva kapitalizirati nekoliko sjajnih, akrobatskih obrana Dine Slavića. U posljednjih 15 minuta susreta, Zagrebaši ipak ulaze sa +1 (22:21) nakon drugog pogotka Stefana Dodića večeras. 'Lavovi' netom prije ulaska u posljednjih pet minuta susreta preživljavaju sa +2 iako su imali dva igrača manje nakon sjajne minijature na malom prostoru Karpa Sirotića i Timura Dibirova u akciji koja je zasigurno bila potez utakmice. Stefan Dodić igra sjajnu završnicu utakmice i pogađa nakon solo akcije za 28:26 Zagreba na ulasku u posljednje dvije minute dok Timur Dibirov s dva pogotka u zadnjoj minuti potvrđuje još jednu veliku pobjedu Zagreba u Ligi prvaka. Po četiri puta su precizni bili Stefan Dodić i Luka Lovre Klarica dok je Dino Slavić dodao sjajnih 15 obrana. Na kraju 26:30 za nova dva boda (ukupno 8) koja Zagrebaše dovode na samo bod od petoplasiranog danskog GOG-a (9) dok Wisla ostaje na 5. 

U posljednjem susretu prije zimske stanke, 'Lavovi' će već u subotu (14:00 sati) u sklopu novog kola Paket 24 Premijer lige ugostiti Osijek.

Wisla Plock - PPD Zagreb 26:30 

Wisla: Biosca, Jasztrebski (8); Daszek 7 (3), Lučin, Piroch, Yatsushira, Serdio 2, Šušnja 1, Sarmiento, Krajewski 2, Perez Arce 4, Terzić, Davidcsik, Mihić 5, Žitnjikov 1, Kosorotov 4. Trener Xavier Sabate.

PPD Zagreb: Slavić (14), Panjtar; Ćavar, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Kraljević 3, Musa 4, Sirotić 3, Čupić, Dibirov 4 (2), Dodić 4, Kavčić 2, Leimeter 2, Grahovac 2. Trener Slavko Goluža.

Izjave nakon susreta: 

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba: 

Od prvog do zadnjeg - svaki igrač je dao svoj doprinos. U prvom dijelu nismo igrali po dogovoru, trošili smo se u kontaktu. Promašili smo i nekoliko zicera, uvukla se nervoza međutim to je zbog toga što smo puno htjeli danas ovdje. Na poluvremenu smo se dogovorili da ostanemo mirni i koncentrirani i to smo i napravili. Nemam što drugo reći nego čestitati dečkima. Podigli smo letvicu i moramo učiniti sve da ta letvica ostane ovako visoko. Treba nastaviti ići iz utakmice u utakmicu. Dosta smo toga promijenili od mog dolaska u svim aspektima igre i sve bolje to izgleda, pogotovo dok smo svježi i koncentrirani. Danas smo pobjedili a radili smo greške i to nam govori da tu ima još dosta prostora za napredak. Raduje me da smo izdržali pritisak i ovdje i u Bukureštu i dok god imamo jednog Musu i Gojuna i sve ove mladiće uz njih vjerujem u ovu momčad. 

Dino Slavić, vratar PPD Zagreba: 

Očekivali smo tvrdu, tešku utakmicu i tako je i bilo. Vratilo im se nekoliko igrača kojih u Varaždinu nije bilo i smatram da je ova Wisla danas bolja momčad nego ona s kojom smo igrali u Varaždinu. Vjerovali smo u sebe do kraja, grešaka je bilo ali smatram da smo zaista zaslužili ove bodove. Pozitivan šok je sjajno utjecao na cijelu momčad, uzeli smo pet bodova u zadnje tri utakmice i vjerujem da ako nastavimo ovim tempom da bismo trebali proći skupinu. 
 

  Povratak na sve vijesti