Dibirov i Čupić predvodili Zagrebaše do pobjede u Poreču!
Objavljeno: 04. 03. 2023 - 8:16

Do treće pobjede u Ligi za prvaka Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske, stigli su rukometaši PPD Zagreba u Poreču.

Najbolji hrvatski rukometaši tako su nakon Gorice i Dubrave, svladali i Porečane i to rezultatom 21:26 (12:16).

U sastavu trenera Slavka Goluže nisu se našli od ranije ozlijeđeni Vlado Matanović, Miloš Kos i Matej Mandić, kao ni Gabriel Buvinić, dok je zasluženi odmor dobio Željko Musa.  

A od igrača koji su se, pak, našli u sastavu posebnu nadahnutu utakmicu odigrali su veterani Ivan Čupić i Timur Dibirov. Hrvatski je reprezentativac odigrao svega 30 minuta, ali i to mu je bilo dovoljno da postigne čak osam pogodaka. Ruski je, pak, as bio stopostotan s pet postignutih pogodaka. Aljaž Panjtar imao je 11, a Dino Slavić pet obrana.

Kod Porečana valja spomenuti dobru partiju Petra Krupića sa šest pogodaka, dok je dva manje upisao Arman Ikanović. David Vladić je ubilježio 13 obrana.

Slijedi „Team Week“

U tjednu koji je pred nama klubovi će biti u stanju mirovanja, a na parkete će izaći nacionalne selekcije.

Novi hrvatski izbornik Goran Perkovac za dva dvoboja s Nizozemskom računati će i na usluge naših Zvonimira Srne, Luke Lovre Klarice i Nikole Grahovca. Na širem popisu, s kojega se može naknadno pozvati igrače u slučaju nečije ozljede, nalaze se još i Dino Slavić, Paolo Kraljević, Ivan Čupić, Davor Ćavar, Karpo Sirotić.

Također, u svoje reprezentacije pozvani su i Csaba Leimeter (Mađarska), Edin Klis i Adin Faljić (Bosna i Hercegovina), te Stefan Dodić (Srbija).

Prva sljedeća utakmica PPD Zagreba na rasporedu je u utorak, 14. ožujka kada će odmjeriti snage s ekipom Osijeka u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske. Taj dvoboj na rasporedu je u 17.30 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka (Kutija šibica).

RK Poreč – PPD Zagreb 21:26 (12:16)

RK Poreč: Vladić 13 obrana, Ćopić; Muranović, Popović, Krajcar 1, Car 1, Petrov, Boka 1, Krupić 6, Malinarich 1, Rađaković 2, Čipraka, Ikanović 4, Bajan 1, Bošnjak 2, Ljubić 2

PPD Zagreb: Slavić 5 obrana, Panjtar 11 obrana; Ćavar 2, Faljić, Klarica 3, Gojun, Srna 1, Klis 1, Kraljević 1, Sirotić 2, Čupić 8, Dibirov 5, Dodić 1, Kavčić, Leimeter 2, Grahovac

  Povratak na sve vijesti