Gojun i Obrvan najavili dvoboj s Vojvodinom: Trenutak nije idealan, ali cilj ostaje F4!
Objavljeno: 16. 08. 2022 - 11:08

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb prva je službena utakmica u novoj sezoni. Riječ je, naime, o četvrtfinalnom dvoboju SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati u Novome Sadu, gdje će u srijedu, 17. kolovoza odmjeriti snage s rukometnim klubom Vojvodina.

Dodatna zanimljivost dvoboja hrvatskog i srpskog prvaka jest i ta što se četvrtfinale igra na samo jednu dobivenu utakmicu.

Dan uoči dvoboja u sportskoj dvorani Slana Bara u Novom Sadu, utakmicu su za službene stranice kluba najavili trener Ivica Obrvan i kapetan Jakov Gojun.

  • Neobičan je termin odigravanja službene utakmice ovako rano. Pokušat ćemo biti maksimalno koncentrirani, iako nismo u optimalnom stanju jer smo tek završili s bazičnim pripremama. Imali smo vrlo mali broj treninga s loptom, a k tomu smo i nekompletni zbog ozljeda nekih igrača. Ipak, vjerujem da ćemo biti dovoljno kvalitetni, mudri i fokusirani da pobijedimo tu utakmicu i odemo u Zadar na F4 turnir. Protivnik nam je sjajna ekipa Vojvodine, koja je već deset godina prvak Srbije i koja ima konstantu i kvalitetu. Da bismo dobili ovu utakmicu moramo svi skupa biti na visokom nivou, kako igrači tako i stručni stožer. Otežavajuća je okolnost što se igra na jednu utakmicu i što smo voljom ždrijeba dobili da tu jednu utakmicu gostujemo. Međutim, na to ne možemo utjecati. Ono, pak, na što možemo i moramo utjecati jest naša izvedba. Ponavljam, trenutak nije idealan ali moramo biti na razini i izboriti nastup na F4 turniru u Zadru – poručio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • Neočekivan i neobičan termin. Spustili smo se s Vlašića prije pet dana doslovce i nismo navikli ovako rano u kolovozu imati službenu utakmicu. Naš cilj je otići na F4 u Zadar i stoga nam igra samo pobjeda u Novom Sadu. Sigurno da neće biti lako jer prva je utakmica uvijek najteža, ali mi smo dobro trenirali i radili i vjerujem da ćemo biti na visini zadatka. Što se tiče naše ekipe mislim da smo dobar spoj iskustva i mladosti. Čekamo još Kavčića da nam se vrati nakon ozljede, a dolazak Borozana i Dibirova veliki je plus za nas. Trebat će nam možda malo vremena da sve to posložimo i da se uigramo, ali mislim da nas očekuje jedna jako dobra sezona – poručio je kapetan Jakov Gojun.

Dvoboj RK Vojvodine i PPD Zagreba na rasporedu je u srijedu 17. kolovoza u 16.00 sati.

  Povratak na sve vijesti