Okupili se Zagrebaši: Prošla sezona je bila dobra, a ova će biti još i bolja!
Objavljeno: 28. 07. 2022 - 8:35

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okupili su se da krenu sa pripremama za natjecateljsku sezonu 2022. / 2023.

Pod budnim okom šefa stručnog stožera Ivice Obrvana, 21 rukometaš najtrofejnijeg hrvatskog kluba obavio je brzo antigensko testiranje na virus covid_19, nakon čega su proveli pola sata u druženju i razgovoru s novinarima, da bi u 18.00 sati glavni trener dao znak za početak prvog treninga ovogodišnjih priprema.

  • Drago mi je da smo se okupili nakon ljetne stanke i da krećemo s napornim radom ne bismo li se što bolje spremili za novu sezonu. Mislim da imamo dobar sastav i da možemo napraviti rezultatski iskorak u odnosu na prošlu sezonu koja je također bila jako dobra. Ove sezone cilj nam je izboriti plasman u osminu finala EHF Lige prvaka i osvojiti oba domaća trofeja – poručio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.

Najbolji hrvatski rukometaši prvi će dio priprema provesti kao i lani na bosanskohercegovačkoj planini Vlašić. Visinski dio priprema trajati će od 31. srpnja do 10. kolovoza, a završit će prvom prijateljskom utakmicu. Riječ je o dvoboju s banjalučkim Borcem koji je na rasporedu 10. kolovoza u sportskoj dvorani Borik u Banja Luci.

Nakon toga rukometašima PPD Zagreba slijedi dvoboj četvrtfinala SEHA Gazprom lige s novosadskom Vojvodinom, a taj je susret predviđen za 17. kolovoza u sportskoj dvorani Slana Bara u Novom Sadu.

Nakon Novog Sada hrvatski će rukometni prvaci otputovati za Tatabanyu gdje će 19. i 20. kolovoza sudjelovati na prijateljskom turniru zajedno s domaćinom Tatabanyom, mađarskim viceprvakom Telekom Veszpremom i poljskim osvajačima kupa Wislom Plock.

Posljednji pripremni turnir za naše Zagrebaše na rasporedu je od 23. do 27. kolovoza u Doboju, gdje će braniti lani osvojen naslov.

Ukoliko, pak, nadigraju RK Vojvodinu u gorespomenutom četvrtfinalu SEHA Gazprom lige, najbolji će hrvatski rukometaši od 02. do 04. rujna sudjelovati na Final4 turniru koji će se održati u Zadru, u sportskoj dvorani Višnjik.

  • Mislim da imamo dobru ekipu, sjajan spoj mladosti i iskustva. Dolaskom Borozana i Dibirova dobili smo kvalitetu i iskustvo osvajanje Lige prvaka i svi se zajedno veselimo početku nove sezone. Naravno, treba prvo odraditi dobre pripreme i staviti se u poziciju da budemo kompetitivni u narednoj sezoni, ali ja vjerujem da možemo biti itekako relevantan faktor u svojoj skupini Lige prvaka – poruka je kapetana ekipa Jakova Gojuna.

Na okupljanju prve ekipe rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb pojavili su se sljedeći igrači:

Vratari: Dino Slavić, Matej Mandić, Aljaž Panjtar

Lijeva krila: Davor Ćavar, Gabriel Buvinić, Timur Dibirov

Desna krila: Ivan Čupić, Vlado Matanović, Paolo Kraljević, Filip Perić

Lijevi vanjski: Edin Klis, Zvonimir Srna, Aleks Kavčić, Vuko Borozan izostao zbog korona virusa

Srednji vanjski: Karpo Sirotić

Desni vanjski: Csaba Leimeter, Luka Lovre Klarica, Milan Milić

Kružni napadači: Nikola Grahovac, Adin Faljić, Željko Musa izostao zbog korona virusa

  Povratak na sve vijesti