Goluža nakon pobjede protiv Trogira: ‘‘Izgledamo sve bolje, veseli me mobilnost u obrani!’’
Objavljeno: 03. 12. 2022 - 6:45

U utakmici 12. kola Paket 24 Premijer lige, rukometaši PPD Zagreba su u Kutiji šibica slavili protiv Trogira 35:25. Zagrebaše su do pobjede predvodili Timur Dibirov sa pet pogodaka te Paolo Kraljević, Ivan Čupić, Csaba Leimeter i Nikola Grahovac sa četiri. 

Trogir se ponovno pokazao kao tradicionalno neugodan protivnik za 'Lavove' koji nisu uspjeli slomiti otpor gostiju u prvih 30 minuta te se na predah odlazi sa 16:13 za Zagreb. Najbolji su kod Zagreba u prvom dijelu bili Paolo Kraljević, Csaba Leimeter i Nikola Grahovac dok je Aljaž Panjtar u prvom dijelu skupio čak 10 obrana.

Zagreb je u nastavku konkretniji – čvršći u obrani i bolji u tranziciji te se u posljednjih deset minuta susreta ulazi sa +8 (28:20). Na kraju 35:25 uz pet pogodaka Timura Dibirova te po četiri Paola Kraljevića, Ivana Čupića, Csabe Leimetera i Nikola Grahovca

Iduća utakmica na rasporedu je u četvrtak kada 'Lavovi' u sklopu Machineseeker EHF Lige prvaka gostuju kod Dinama iz Bukurešta.

PPD ZAGREB - TROGIR 35:25 (16:13)

PPD Zagreb: Slavić, Panjtar 11 obrana i 1 pogodak, Mandić 1 obrana i 1 pogodak; Ćavar 3, Faljić 1, Gojun, Srna 1, Kraljević 4, Musa 1, Sirotić 3, Čupić 4, Dibirov 5, Dodić 3, Kavčić, Leimeter 4, Grahovac 4. Trener Slavko Goluža.

Trogir: Lučin 7 obrana, Brkan; Špika 3, Drnasin, Radnić 5, Piteša 2, Tokić 2, Maričić 3, Gajić 3, Perkušić 4, Bradarić-Šljujo, Trivković 3. Trener Boris Popović. 

Izjave nakon susreta:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba: 
Čestitke igračima i protivniku za početak. Zahtjevna utakmica za nas iako smo znali kako će oni igrati., U prvom dijelu su presudile sitnice u našu korist ali u trenucima kad smo imali priliku povećati prednost radili smo greške i to je ono na čemu treba raditi. Obrana je u drugom dijelu izgledala sjajno i bio sam sretan vidjeti tu pokretljivost i mobilnost. Nije lako igrati cijelu utakmicu 7-protiv-6 međutim evo, izrotirali smo momčad i stigli do pobjede i to je najvažnije!

Nikola Grahovac, igrač PPD Zagreba: 

Odigrali smo dobru utakmicu nakon prošlotjedne važne pobjede nad Veszpremom. U prvom poluvremenu smo imali nešto više problema međutim u drugom je sve došlo na svoje. Zadovoljni smo pobjedom i sada se naravno okrećemo utakmici Lige prvaka u Rumunjskoj. 

  Povratak na sve vijesti