Šest pogodaka Sirotića, 13 obrana Slavića za slavlje ‘Lavova’ u Areni protiv Veszprema
Objavljeno: 30. 11. 2022 - 11:13

U susretu osmog kola Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u zagrebačkoj Areni ugostili mađarski Telekom Veszprem. U sjajnoj utakmici 'Lavovi' su na kraju slavili 29:26 te na taj način stigli do velika i važna nova dva boda u Ligi prvaka. Zagrebaše je do pobjede predvodio Karpo Sirotić sa šest pogodaka.

'Lavovi' sjajno otvaraju susret i nakon nepunih deset minuta bježe na +3 (5:2). Mađari potom nažalost brzo i efikasno koriste nekoliko minuta sa igračem više i nakon samo nekoliko minuta vraćaju rezultat na 5:5. Igralo se nakon toga u egalu sve do posljednjih nekoliko minuta prvog dijela kada Vladimir Cupara, nakon što je malo prije toga zaustavio Ivana Čupića sa sedam metara, zaustavlja i Timura Dibirova dok Petar Nenadić i Omar Yahia s druge strane zabijaju i Mađari odlaze na poluvrijeme s prednošću 14:12. Napad Zagreba predvodili su Stefan Dodić i Zvonimir Srna sa po tri pogotka dok je Dino Slavić prikupio nekoliko važnih obrana. Kod Telekom Veszprema četiri pogotka Omara Yahie.

Utakmica se u drugom dijelu nastavlja u vrlo sličnom tempu – obrane i vratari dominiraju s obe strane u čemu se nešto bolje snalaze Mađari koji u zadnjih 15 minuta susreta ulaze sa +1 (20:19). Zagreb ipak na ulasku u zadnjih pet minuta radi seriju kojom stiže do vodstva 27:22 – precizni su Nikola Grahovac, Timur Dibirov te sa sedam metara Karpo Sirotić pa i Stefan Dodić. Mađari do kraja uspijevaju tek malo smanjiti prednost međutim Zagrebaši na kraju upisuju veliku, vrijednu pobjedu 29:26. 'Lavove' je do pobjede mirnoćom sa linije sedam metara predvodio Karpo Sirotić koji susret završava sa šest pogodaka dok su Stefan Dodić, Luka Lovre Klarica i Zvonimir Srna dodali po četiri. Sjajan je među vratnicama ponovno bio i Dino Slavića sa 13 obrana. Kod Telekom Veszprema po sedam pogodaka Andreasa Nilssona i Omara Yahie.

Sljedeća utakmica na rasporedu je već u subotu kada u Kutiji šibica gostuje Trogir. U idućem kolu Machineseeker EHF Lige prvaka Zagrebaši putuju u Rumunjsku na ogled sa Dinamom iz Bukurešta.

PPD ZAGREB – TELEKOM VESZPREM 29:26 (12:14)

PPD ZAGREB: Slavić 13, Panjtar; Ćavar, Faljić, Klarica 4, Gojun, Srna 4, Kraljević 1, Musa, Sirotić 6 (4), Čupić 2, Dibirov 3, Dodić 4, Kavčić, Leimeter 1, Grahovac 3. Trener Slavko Goluža.

TELEKOM VESZPREM: Corrales 3, Cupara 4; Omar Yahia 7, Nenadić 2, Nilsson 7, Elisson, Ligetvari, Marguč, Štrlek 1, Lukacs, Mahe 4, Elderaa 1, Ilić, Pechmalbec, Vailupau 3, Šipoš. Trener Momir Ilić.

Izjave nakon utakmice:

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Čestitke mojim igračima i hvala im na ovoj igri danas. Sjajna utakmica, ponajprije u obrani s naše strane danas. Rekao sam igračima na poluvremenu da moraju pronaći način da pobjede sami sebe kako bi mogli pobijediti protivnika i mislim da su u tome uspjeli. Možda sam u Veszpremu pogriješio što nisam više prilike dao Karpu Sirotiću koji je danas napravio razliku na terenu i na tome mu čestitam. Zbog nekoliko isključenja u prvom dijelu smo dozvolili gostima da povedu u ovoj utakmici međutim u drugom dijelu je sve došlo na svoje mjesto. Emotivna situacija za mene, velika pobjeda protiv kluba kojeg volim, cijenim i poštujem. Iskoristio bih priliku da pobjedu posvetim svojoj obitelji i prijateljima koji su cijelo vrijeme bili tu za mene i vjerovali u mene. Hvala i navijačima na njihovom doprinosu, evo jučer smo do kasno u noć sjedili i pripremali taktiku za ovu utakmicu i mislim da se zaista isplatilo.

Karpo Sirotić, igrač PPD Zagreba:

Sjajna utakmica s naše strane, posebno u obrani. Prošlotjedni poraz u mađarskoj nam je teško pao jer je cijela ekipa smatrala da smo zaslužili više od nula bodova za ono što smo pokazali. Zbog toga smo možda s malo previše emocija ušli u današnji susret međutim, kako je i trener rekao, kasnije je sve došlo na svoje. Nismo im dozvolili da preuzmu konce utakmice, odigrali smo sjajno i na kraju moram reći da je osjećaj zaista fenomenalan.

  Povratak na sve vijesti