Goluža pred Nexe: ‘‘Vidi se veliki motiv i želja kod igrača!’’
Objavljeno: 15. 03. 2023 - 7:50

U utakmici petog kola Paket 24 Premijer lige za prvaka, rukometaši PPD Zagreba će u subotu (18.00 sati) u 'Kutiji šibica' ugostiti rukometni klub Nexe iz Našica.

Prošle sezone, Zagrebaši su kod kuće slavili protiv Našičana (25:16), nakon poraza u Slavoniji u prvom prošlosezonskom ogledu (30:29). 'Lavovi' su nakon toga u finalnoj seriji dva puta slavili protiv rivala iz Našica – 31:26 u Zagrebu, i 24:26 u Našicama, za potvrdu novog naslova hrvatskog prvaka. Rukometaši PPD Zagreba bili su bolji od našičke momčadi i na početku tekuće sezone, u polufinalu završnog turnira SEHA – Gazprom lige odigranom u Zadru gdje su slavili 32:26.

Utakmica protiv momčadi iz Našica stiže samo nekoliko dana nakon velike pobjede PPD Zagreba u osmini finala Kupa Hrvatske protiv Osijeka, u kojoj su Zagrebaši pokazali jako dobru formu, bez obzira na činjenicu da je utakmica odigrana tek dva dana nakon završetka reprezentativnog tjedna.

Susret protiv našičkog Nexea najavili su trener Slavko Goluža, te reprezentativci Luka Lovre Klarica i Karpo Sirotić.

Slavko Goluža, trener PPD Zagreba:

Vidi se veliki motiv i želja kod igrača. Sigurno da je pozitivna nervoza neka među nama. Dobro treniramo, sigurno ćemo se dobro pripremiti i cilj je odigrati najbolje moguće. Protivnik kao i svaki drugi – respektiramo ih naravno, ali ne bojimo se nikoga. Fokus je naravno na nama, da se u svakom pogledu pripremimo što je bolje moguće i ispunimo sve ciljeve koje ćemo pred sebe postaviti.

Luka Lovre Klarica, igrač PPD Zagreba:

Svaka utakmica protiv Nexea je izazov. Nismo baš u najboljoj formi zadnjih mjesec dana, utakmica dolazi tek tjedan dana nakon reprezentativne stanke, međutim vjerujem da smo bolji i da možemo do pobjede u ovoj utakmici – pobjede koja bi sigurno bila vjetar u leđa za utakmice protiv Nexea koje slijede, a obzirom da igramo s njima i u četvrtini finala SEHA – Gazprom lige bit će ih dosta do kraja sezone.

Karpo Sirotić, igrač PPD Zagreba:

Bez obzira na činjenicu da je reprezentativna stanka tek nekoliko dana iza nas, smatram da je momčad u dobrom stanju pred utakmicu protiv Nexea. Izreagirali smo jako dobro na utakmici protiv Osijeka u Kupu i vjerujem da će tako biti i u subotu. Mislim da smo u ovom trenutku bolja momčad i vjerujem da ćemo to na terenu pokazati. 

  Povratak na sve vijesti