Labin Handball Cup 2023: Zagrebaši s Celjem i Borcem na prijateljskom turniru u Istri!
Objavljeno: 25. 01. 2023 - 5:37

Nakon kratke zimske pauze rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okupili su se u svojoj Kutiji šibica, gdje su pod paskom trenera Slavka Goluže započeli sa zimskim pripremama.

Našem prvom treneru odazvalo se nešto više od polovice prvotimaca, dok na raspolaganju nije imao reprezentativce Dinu Slavića, Nikolu Grahovca, Paola Kraljevića, Zvonimira Srnu, Jakova Gojuna, Željka Musu, Aleksa Kavčića, Stefana Dodića i Csabu Leimetera koji su u trenutku okupljanja još uvijek bili sa svojim reprezentacijama na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Također, van trenažnog procesa su od ranije ozlijeđeni Miloš Kos i Vlado Matanović.

Nakon deset dana treninga u Zagrebu, najbolji hrvatski rukometaši zaputili su se ka Labinu gdje će u petak i subotu, 27. i 28. siječnja, sudjelovati na prijateljskom turniru Labin Handball Cup u organizaciji domaćeg kluba RK Rudar Labina.

Uz hrvatske rukometne prvake i spomenute domaćine na turniru će sudjelovati i aktualni prvaci Bosne i Hercegovine odnosno Slovenije, rukometni klubovi Borac Banja Luka i Celje Pivovarna Laško.

Najbolji hrvatski klub u petak će, tako, u polufinalnom susretu odmjeriti snage s Banjalučanima (20.15 / nema TV prijenosa), dok će se u ranijem terminu (18.00 sati) sučeliti Rudar Labin i Celje PL.

Trener Slavko Goluža i njegovi pomoćnici Slaven Radić (pomoćni trener), Šime Tomašević (kondicijski trener) i Arian Jović (trener vratara) na put u Labin su poveli 15 igrača prve momčadi.

Labin Handball Cup se održava 27. i 28. siječnja (petak i subota) u SC Franko Mileta.

U petak 27.01. na rasporedu su utakmice polufinala:

18:00 sati / RK Rudar AO – RK Celje Pivovara Laško

20:15 sati / RK Zagreb – RK Borac Banja Luka

U subotu 28.01. igraju se utakmice:

18:00 sati / utakmica za 3. mjesto

20:15 sati / Finale turnira

  Povratak na sve vijesti