Šestorica Zagrebaša predstavljati će Hrvatsku na SP-u u Švedskoj i Poljskoj!
Objavljeno: 10. 01. 2023 - 2:31

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom nastup je na Svjetskom prvenstvu koje se od 11. do 29. siječnja održava u Švedskoj i Poljskoj.

Izbornik Hrvoje Horvat na put u švedski Jonkoping poveo je 19 igrača, a svoje su mjestu među izabranima našla šestorica Zagrebaša. Hrvatsku izabranu vrstu tako će na svjetskoj smotri predstavljati i naši Jakov Gojun, Željko Musa, Zvonimir Srna, Dino Slavić, Paolo Kraljević i Nikola Grahovac.

Prvi krug natjecanja igrati ćemo u Husqvarna Areni u Jonkopingu, a suparnici će nam biti reprezentacije Egipta, Maroka i SAD-a. Prva utakmica, koja je iz redova reprezentacije označena kao ključna, jest ona s Egiptom a na rasporedu je u petak, 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana kasnije u istom ćemo terminu odmjeriti snage s Amerikancima, a u utorak ćemo u 20.30 sati igrati s Marokom.

Kako po tri reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje za očekivati je da će svoje mjesto u drugoj skupini u Malmou pronaći i Hrvatska. Tako će nas sigurno čekati glavni favorit turnira – reprezentacija Danske – ali i dvije ekipe iz terceta Bahrein, Tunis i Belgija.

Po dvije najbolje momčadi iz tih novoformiranih skupina koje se igraju u Malmou, Goteborgu, Krakovu i Katovicama plasirati će se u četvrtfinale turnira. Osnovni je to cilj koji je pred sebe postavila naša izabrana vrsta, a on nam ujedno donosi i kvalifikacijski ciklus za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Popis reprezentativaca koji putuju na Svjetsko prvenstvo:

 1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
 2. DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
 3. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
 4. MARIN JELINIĆ – RK NEXE
 5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 6. FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
 7. PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
 8. ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
 9. MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
 10. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
 11. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
 12. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 13. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 14. IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
 15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
 16. JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
 17. IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
 18. LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
 19. JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
  Povratak na sve vijesti