Ludo otvaranje Lige prvaka: Zagreb na gostovanju u Kristianstadu uzeo bod!
Objavljeno: 16. 09. 2017 - 7:01

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb remizirali su na otvaranju EHF Lige prvaka. Najbolji hrvatski rukometaši i drugu godinu zaredom nisu uspjeli doći do pobjede u Kristianstad Areni, nakon što su lani poraženi s visokih sedam pogodaka razlike.

Momčad Kasima Kamenice odigrala je odličnu  utakmicu, više  od 50 minuta bila u vodstvu, ali na koncu je susret završen rezultatom 28:28 (14:16).

Na tribinama ostali Ereš i Jović!

Trener Kamenica na put u švedski gradić Kristianstad poveo je 18 igrača, a utakmicu su na koncu s tribina gledali mladi vratar Arian Jović i desno krilo Josip Ereš.

U Zagrebu su zbog ozljeda ostali Josip Božić – Pavletić, Josip Vekić, David Miklavčić i Damir Bičanić, kao i neozlijeđeni Tin Lučin.

Ozljeda Pavlovića, raspucani Mandalinić i odličan debi Žarka Markovića!

Više od četiri tisuće gledatelja u Kristianstad Areni moglo je uživati u spektakularnoj utakmici u kojoj je Zagreb vodio od samoga početka, dizao prednost na +3 u nekoliko navrata, vodio čak i s četiri gola razlike, imao sedmerac za +5 u nastavku, da bi na koncu domaćin u furioznoj završnici uspio doći do boda.

Imali su naši Lavovi priliku i za pobjedu u posljednjim sekundama utakmice, ali je nažalost šut kapetana Zlatka Horvata bio neprecizan i lopta je otišla pored gola.

Najteži trenutak utakmice za trenera Kamenicu i igrače PPD Zagreba dogodio se na samom otvaranju drugog poluvremena kada se prilikom jednog šuta ozlijedio Domagoj Pavlović. Riječ je o ozljedi palca pucačke ruke, a o težini ozljede znat će se više po povratku u Zagreb.

Sjajnu partiju pružio je s osam pogodaka prvi strijelac utakmice Stipe Mandalinić, a samo pogodak manje u svom je debiju za najbolji hrvatski klub postigao sjajni desni vanjski Žarko Marković.

Dobrivoje Marković i kapetan Horvat dodali su po četiri gola, tri je zabio Mario Vuglač, a dva dokapetan Josip Valčić.

Matevž Skok imao je osam, a Urh Kastelic četiri obrane.

Kod domaćina svakako valja istaknuti Albina Lagergrena s osam pogodaka, dok je šest dodao Helge Freiman.

Dolaze nam Celje PL i MOL – Pick Szeged!

U tjednu koji je pred nama rukometašima PPD Zagreba predstoje dva iznimno teška domaćinstva. Najprije će u utorak, 19. rujna u sklopu 04. kola SEHA Gazprom lige ugostiti aktualne prvake Slovenije – rukometni klub Celje Pivovarnu Laško, dok će samo četiri dana kasnije, u subotu 23. rujna, biti domaćin mađarskim viceprvacima MOL – Pick Szegedu u skopu 02. kola EHF Lige prvaka.

Dvoboj s Celjem na rasporedu je u 19.00 sati u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu, dok ćemo Mađare ugostiti u 20.00 sati u zagrebačkoj Areni.

IFK Kristianstad – PPD Zagreb 28:28 (14:16)

Kristinstad Arena: 4 000 gledatelja

Suci: Evgeny Zotin i Nikolay Volodkov (RUS)

Delegat: George Bebetsos (GRE)

IFK Kristianstad: Larsson L. 4 obrane, Banke; Lipovac 1, Arnarsson 1, Henningsson 3, Sorensen 4, Moen Nilsen 3, Lagergren 8, Larsson J., Gudmundsson, Hallen 2, Freiman 6, Persson, Jonsson, Moberg Andersson, Eriksen

PPD Zagreb: Skok 8 obrana, Kastelic 4 obrane; Ž. Marković 7, Ereš, Mrakovčić, Kontrec, Vori, Marković 4, Horvat 4, Šušnja, J. Valčić 2, T. Valčić, Mandalinić 8, Ravnić, Hrstić, Vuglač 3, Pavlović 

  Povratak na sve vijesti