Pobjeda od velikih +10 protiv Nexe-a!
Objavljeno: 29. 05. 2021 - 8:18

Nakon uvjerljivih pobjeda u dosadašnjih pet odigranih utakmica, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb bili su uspješni i na najzahtjevnijem testu koji hrvatski rukomet pruža. Riječ je, dakako, o najvećem derbiju hrvatskog rukometa, a u dvoboj s našičkim Nexeom najbolji su hrvatski rukometaši slavili krajnjim rezultatom 23:33 (13:17). Rukometna poslastica, nažalost, odigrana je bez prisustva navijača.


Prvo poluvrijeme

Kao što i dolikuje najvećem derbiju hrvatskog rukometa imali smo priliku gledati napetu borbu od samog početka utakmice. Igralo se od prve minute gol za gol, a najbolji hrvatski rukometaši uspjeli su u 17. minuti doći do prednosti 7:9. Domaćini se, naravno, nisu predavali niti u jednom trenutku, ali je PPD Zagreb do isteka prvih 30 minuta uspio svoju prednost povećati na 13:17. U prvom poluvremenu svakako su se istaknuli Nikola Grahovac i Nemanja Obradović, dvojac koji je, iako poznatiji po obrambenim rolama, odigrao sjajno u napadu i bio najzaslužniji za prednost hrvatskih prvaka. U redovima domaćina, zanimljivo, najraspoloženiji su bili lijevi vanjski Halil Jaganjac i srednji Janko Kević koji su postili čak 12 od 13 golova domaćina.   


Drugo poluvrijeme

A ako je Zagreb odigrao dobro prvo poluvrijeme, onda je u nastavku bio gotovo bez greške. Furiozno otvaranje drugog poluvremena sa serijom 4:0 bio je nagovještaj onoga što ćemo gledati do kraja utakmice. Već u 40. minuti hrvatski su prvaci vodili 15:23, u 50. minuti na semaforu je stajalo 21:27, a do kraja susreta PPD Zagreb svoju je prednost povećao na konačnih 24:33. A kao što su Obradović i Grahovac zasjali u prvom, tako je Aleks Vlah apsolutno bio najbolji igrač drugog poluvremena. Sjajni Slovenac na koncu se zaustavio na sedam postignutih pogodaka.


Nexe Našice – PPD Zagreb 24:33 (13:17)

Školska dvorana Kralj Tomislav: Bez gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Delegat: Vladimir Sokol (Novi Marof)

Nexe: Car 7 obrana, Radovanović 3 obrane; Mileta 2, Mrđenović, Barišić Jaman, Jelinić 1, Vida, Blažević, Severec, Pešić 1, Kević 6, Rodin 6, Tomić, Jaganjac 6, Markušić, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

PPD Zagreb: Ristanović 7 obrane, Ašanin; Vistorop, Mrakovčić 2, Mandić 4, Klarica 2, Burić, Srna 1, Obradović 4, Stojnić, Perić, Matanović 2, Ravnić 4, Leimeter 3, Grahovac 4, Vlah 7

Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti