Potpisali Suholežnik i Grbavac, produžio Kavčič, stigao Ceković
Objavljeno: 01. 03. 2023 - 10:52

Rukometni klub PPD Zagreb, u tjednu iza nas nastavio je sa rješavanjem kadrovske križaljke za iduću sezonu. Nakon što su prošli tjedan objavljena produženja ugovora sa Timurom Dibirovim te Paolom Kraljevićem, redove 'Lavova' od iduće sezone pojačat će slovenski reprezentativni pivot Matic Suholežnik, te trenutno najbolji golman španjolske lige Ante Grbavac. Suholežnik i Grbavac potpisali su dvogodišnje ugovore dok je ugovor, na još jednu sezonu, produžio Aleks Kavčič. Osim toga, na posudbu do kraja sezone u PPD Zagreb stiže i desno krilo Gorice – Hrvoje Ceković.

Matic Suholežnik reprezentativac je Slovenije i jedan od ponajboljih igrača slovenskog Celja PL ove sezone u Machineseeker EHF Ligi prvaka – kako u napadu sa 22 pogotka ove sezone, tako i u obrani. Ovaj 27-godišnji igrač koji se već dokazao na velikoj rukometnoj sceni, dolazak u Hrvatsku smatra novim iskorakom u svojoj karijeri.

''Moram reći da sam jako zadovoljan i sretan što ću postati dio kluba kao što je PPD Zagreb. Kada je došla ponuda nisam dvojio jer smatram da je to novi, dodatni iskorak u mojoj karijeri. Svake godine postavljaju se najviši ciljevi, momčad je puna kako iskusnih, starijih igrača tako i onih mlađih koji dosta pokazuju i moram reći da se sve to nekako poklapa sa mojom rukometnom idejom i filozofijom'', zaključio je Suholežnik.

Osim 'na crti', PPD Zagreb se pojačao i između vratnica gdje stiže 24-godišnji Ljubušak Ante Grbavac. Statistički trenutno najbolji vratar španjolske lige (154 obrane u prvoj polusezoni), u redove Zagrebaša stiže iz trenutno trećeplasirane momčadi ASOBAL lige – Cuence. Zanimljivo je kako je Grbavac u Španjolsku stigao iz Izviđača gdje je minutažu dijelio sa Matejem Mandićem kojeg je put već ranije doveo u glavni grad Hrvatske.

''Suvišno je bilo što govoriti o Zagrebu, svi znamo koliko je tu sjajnih igrača prošlo koji su ostavili ogroman trag u hrvatskom i svjetskom rukometu i velika je čast postati dijelom kluba. Uzbuđen sam i sretan zbog transfera i želim davati sve od sebe da vratimo Zagreb tamo gdje je bio prije. Zadnjih godina je jako puno igrača iz Izviđača prošlo kroz PPD Zagreb i svi su pokazali što mogu, pa vjerujem da će tako biti i sa mnom'', dodao je Grbavac.
 

  Povratak na sve vijesti