PPD Zagreb u finalu Kupa Hrvatske!
Objavljeno: 13. 05. 2022 - 9:12

Očekivani plasman u finale hrvatskog kupa ostvarili su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb koji su u petak, 13. svibnja u polufinalnom dvoboju svladali ekipu Poreča rezultatom 28:18 (10:9).

Na završnici kupa Hrvatske za muškarce, koja se održava u sklopu Festivala rukometa u Poreču, plasman u finale u ranijem su terminu ostvarili i rukometaši našičkog Nexea koji su bili bolji od ekipe Sesveta rezultatom 29:23 (15:9).

Veliko finale u kojem će snage po treći puta ove sezone odmjeriti dva najbolja hrvatska kluba na rasporedu je u sportskoj dvorani Žatika u nedjelju, 15. svibnja s početkom u 18.00 sati. Utakmica za treće mjesto se ne igra.

PPD Zagreb i Nexe su, podsjetimo, ranije ove sezone međusobno igrali u dva navrata. U prvom susretu, igranom u sklopu 05. kola Paket24 Premijer lige, Našičani su na svom terenu bili bolji rezultatom 30:29 što je, valja podsjetiti, bio prvi poraz najboljeg hrvatskog kluba u domaćem prvenstvu nakon punih 15 godina. Pet kola kasnije, dakle u 10. kolu Paket24 Premijer lige, hrvatski su rukometni prvaci uzvratili rukometašima Nexea uvjerljivim slavljem u svojoj „Kutiji šibica“, ostvarivši pobjedu od 25:16.

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan na završnicu hrvatskog kupa nije poveo šestoricu igrača. Riječ je o rekonvalescentu Aleksu Kavčiću te njegovim suigračima Valentinu Ravniću, Filipu Periću, Karpu Sirotiću, Paolu Kraljeviću i Fabijanu Grubišiću.

Ovo je bila daleko drugačija utakmica ova dva suparnika od svih odigranih ove sezone. Odlučan i borben Poreč je zadavao glavobolje Zagrebašima sve do 35. minute kada se prvi puta odvajaju na 3 gola razlike. Odlično prvo poluvrijeme iz redova Poreča polučilo je da se na odmor odlazi rezultatom 9:10. Nošeni sa svojih gotovo 700 domaćih navijača Poreč je nastavio u istom ritmu, no čvršća obrana Zagreba te kontre i polukontre su presudile da ipak najbolje izdanje Poreča ove sezone završi rezultatom 18:28 (9:10) u korist PPD Zagreba.

Pojedinačni učinak

U redovima domaćina valja istaknuti Krajcara sa šest postignutih zgoditaka, Rađakovića sa sedam iz isto toliko upućenih šuteva, te golmana Vladića koji je prikupio nekoliko atraktivnih obrana. Odlično prvo poluvrijeme je s druge strane imao Dino Slavić koji je upisao 8 obrana s čak 50% efikasnosti. Što se tiče zgoditaka, Mandić, Matanović, Ćavar i Čupić su ih postigli po četiri.

Poreč - PPD Zagreb 18:28 (9:10)

SC Žatika: gledatelja 700

Suci: Matija Gubica, Boris Milošević

Delegat: Zlatko Ladić

Poreč: Krbavčić 4 obrane, 1 gol, Vladić 8 obrana; Muranović, Thoss, Krajcar 6, Vučić, Đukanović, Boka 2, Popović, Malinarich, Rađaković 7, Radunović, Moslavac, Ikanović 1, Vinković, Ljubić 1

Trener: Ilija Lovrinović

PPD Zagreb: Slavić 8 obrana, Mandić M. 3 obrane; Šipić 3, Vistorop 3, Ćavar 4, Mandić D. 4, Klarica 3, Gojun, Srna, Klis, Musa 1, Matanović 4, Čupić 4, Obranović, Leimeter, Grahovac 2

Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti