Srna i Obrvan uoči polufinala kupa: Respekt domaćinu, ali mi se nadamo prolasku u finale!
Objavljeno: 12. 05. 2022 - 5:40

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je polufinala hrvatskog rukometnog kupa, u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u petak, 13. svibnja odmjeriti snage s ekipom Poreča.

Završnica kupa Hrvatske, koja se održava u sklopu Festivala rukometa u Poreču, na rasporedu je predstojećeg vikenda, a osim nas i spomenutog Poreča u drugom će se polufinalu sastati Sesvete i Nexe. Početak tog dvoboja predviđen je za 17.00 sati istoga dana.

Klubovi koji prođu u finale odmjerit će snage u nedjelju, 15. svibnja s početkom u 18.00 sati.

Ekipa PPD Zagreba u Istri se nalazi od srijede, 11. svibnja kada su stigli u grad Rabac gdje su smješteni, dok treninge odrađuju u SC Franko Mileta u Labinu.

Dan uoči polufinalnog dvoboja susret s ekipom Poreča najavili su trener PPD Zagreba Ivica Obrvan i lijevi vanjski Zvonimir Srna.

  • Ne tako davno igrali smo prvenstvenu utakmicu s ekipom Poreča i uvjerljivo smo pobijedili. Uz dužno poštovanje prema Poreču mi ne bježimo od uloge favorita i u ovoj utakmici. Još uvijek ne razmišljamo o finalu, jer trebamo i mi i Nexe odigrati svoje polufinalne utakmice. Respekt domaćinu, to je kup utakmica, prvo da eventualno pobijedimo Poreč pa tek onda možemo razmišljati i pričati o našem sljedećem protivniku – poručio je trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.
  • S ekipom Poreča igrali smo nekoliko puta ove sezone i mogu potvrditi da je riječ o jednoj mladoj i perspektivnoj ekipi. U prvim utakmicama s nama oni su pružili čvrst otpor, tako da nas ne smije zavarati ona posljednja utakmica u kojoj smo ih pobijedili s velikom razlikom jer taj rezultat možda i nije najrealniji. U toj utakmici oni se nisu najbolje snašli na našu 5-1 obranu i zato je rezultat na poluvremenu i bio takav, rekao bih doista neobičan. Obzirom da nastupaju na završnici kupa pred svojom publikom, smatram da ih sutra možemo očekivati u puno boljem i svakako motiviranijem izdanju. Mi ćemo, pak, biti fokusirani na sebe. Neki igrači će možda sutra igrati više, neki manje ali tko god da se nađe na parketu ne sumnja da će dati sve od sebe da prođemo u finale. U svakom slučaju mi se nadamo pobjedi i očekujemo prolazak u finale – zaključio je lijevi vanjski PPD Zagreba Zvonimir Srna.
  Povratak na sve vijesti