Sjajno drugo poluvrijeme za sigurnu pobjedu protiv Bjelovara
Objavljeno: 30. 09. 2022 - 7:10

U četvrtom kolu Paket24 Premijer lige PPD Zagreb je u 'Kutiji šibica' ugostio Bjelovar i na kraju slavio 37:25. Zagrebaše su do pobjede predvodili Paolo Kraljević sa devet pogodaka i Luka Lovre Klarica sa sedam. 

Trener Obrvan je, kako je i najavio, na tribinama ostavio Ivana Čupića, Željka Musu, Aleksa Kavčića i Dinu Slavića dok Timur Dibirov i Jakov Gojun, koji su bili u sastavu, danas nisu ulazili u igru što potvrđuje najavu kako je cilj protiv Bjelovara bio ne samo doći do nove pobjede već i dati igračima koji inače nemaju veliku minutažu priliku da pokažu koliko mogu i znaju. Takav 'pomlađeni' Zagreb sjajno otvara susret (6:1), međutim nakon toga Bjelovar slaže kockice u obrani koju je predvodio Domagoj Potnar i polako smanjuje zaostatak. Precizni Tibor Jurjević predvodio ih je u prvom dijelu sa čak devet pogodaka (7/7 sa linije sedam metara) sve do izjednačenja kod 10:10 te do, nakon prvih 30 minuta za njih više nego prihvatljivih -2 (17:15). Kod Zagrebaša s druge strane pet pogodaka raspoloženog Edina Klisa te po tri Davora Čavara, Luke Lovre Klarice i Stefana Dodića. 

Početkom drugog dijela 'Lavovi' ipak lome Bjelovar – obrana je čvršća, Kraljević, Čavar a kasnije i Buvinić prebrzi za goste i Zagreb već nakon pet minuta bježi na +5. Nešto manje od deset minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka Buvinić zabija za +10 (31:21) i stavlja točku na 'i' današnje utakmice. Na kraju pobjeda 37:25 za Zagreb koji su u napadu predvodili Paolo Kraljević sa devet pogodaka i Luka Lovre Klarica sa sedam. 

Sljedeća utakmica na rasporedu je idući četvrtak kada Zagrebaši gostuju u Francuskoj kod PSG-a. Dva dana kasnije odigrat će se i utakmica petog kola Paket24 Premijer lige u sklopu koje PPD Zagreb gostuje kod Trogira nakon čega slijedi reprezentativna stanka. 

PPD ZAGREB – BJELOVAR 37:25 (17:15)

PPD ZAGREB: Panjtar 8 obrana, Turčić 2 obrane; Milić, Čavar 4, Faljić 4, Klarica 7, Gojun, Klis 5, Kraljević 9, Buvinić 1, Sirotić 1, Matanović 1, Dibirov, Dodić 3, Leimeter, Grahovac 2. Trener Ivica Obrvan. 

BJELOVAR: Prvonožac, Hećimović 5 obrana; Dubravac 1, Trninić, Lešnik 1, Potnar 3, Ćurić, Kozić, Komar, Šehić 2, Jurjević 10, Lacković 1, Grizelj 6, Šukman, Vidović 1, Čulo. Trener Josip Pećina. 

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba: 

Na kraju visoki rezultat iako nam je trebalo malo da se zagrijemo u prvom dijelu nakon dobrog otvaranja. Drugo poluvrijeme smo bili čvršći, golmani su doprinijeli i stigli smo do pobjede. Mlađi igrači, dečki koji manje igraju su dobili priliku i mislim da moram biti zadovoljan prikazanim. 

Paolo Kraljević, igrač PPD Zagreba: 
Počeli smo dobro i krenuli griješiti što nas je dovelo u igru gol za gol do kraja prvih 30 minuta. U drugom dijelu smo krenuli sa par laganih golova, obrana je bila na vrhunskom nivou i vratari su nam svakako pomogli u svemu tome. 

  Povratak na sve vijesti