Zagreb tijesno poražen od Montpelliera, Horvat briljirao s 11 pogodaka!
Objavljeno: 22. 08. 2014 - 11:44

22.08.2014.

Rukometaši Zagreba poraženi su u polufinalu pripremnog turnira u Francuskoj Vendee Hand Trophee. Bolji od hrvatskih prvaka bili su rukometaši francuskog Montpelliera, a konačni rezultat glasio je 33:31 (21:17) u korist momčadi proslavljenog hrvatskog rukometaša Venija Loserta.

U subotu, 23. kolovoza s početkom u 18.00 sati hrvatski će prvaci za treće mjesto igrati protiv Saint Raphaëla koji je poražen od Paris Saint-Germaina s 35:30.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bio je kapetan Zlatko Horvat s 11 golova. Po tri su dodali Sandro Obranović, Luka Stepančić i Ilija Brozović. Filip Ivić skupio je deset obrana, dok je Ivan Stevanović obranio jedan sedmerac.

  • Tri su razloga zbog kojih smo izgubili od Montpelllierea. Prvi je loša igra u obrani kroz čitavo prvo poluvrijeme. Igrali smo mlako, bez faula i isključenja i dopustili da nam protivnik u tom periodu postigne 21 pogodak. To je puno previše. U nastavku smo odigrali bolje u obrani, na samom početku serijom 5:0 došli do egala i dobro se držali sve tamo do 27:28 kada su nam se Francuzi opet odvojili. Drugi razlog našeg poraza sigurno leži u izostanku Marija Vuglača i Lovre Šprema s kojima bi sigurno bili puno bliže željenom finalu. Kao treći razlog naveo bi neiskustvo svojih, a iskustvo protivničkih igrača. Montpellier je sjajan klub, a iskusni igrači poput kružnog napadača Issama Teja, Slovenca Vida Kavtičnika ili francuskog reprezentativnog krila Michela Guigoua sigurno u ovakvom dvoboju čine veliku razliku. Moram istaknuti i pohvaliti svoje dečke zbog dobre igre u napadu kroz svih 60 minuta. Bili smo rastrčani, igrali raznovrsno, s puno kretnje i kombinatorike. Prava je šteta da dobar napad nismo ispratili dobrom obranom. U tom bi slučaju, siguran sam, pobijedili. Pohvale organizatorima na sjajnom turniru. Ove tri ekipe s kojima se natječemo sam su vrh francuskog rukometa i nama je ovako jak turnir s ovakvim rukometom itekako dobrodošao. Francuski klubovi igraju s dosta više kontakta od njemačkih i fizički su dosta moćniji. Vjerujem da je ovo jedan od najjačih pripremnih turnira u Europi i meni i mojoj ekipi puno znači da možemo vidjeti gdje smo u odnosu na Paris, Montpellier ili St. Raphael – kazao je nakon susreta trener rukometnog kluba Zagreb Boris Dvoršek.


U sastavu Zagreba u Francuskoj nema ozlijeđenih Stipe Mandalinića, Marija Vuglača, Lovre Šprema, Leona Šušnje, te Josipa Šandrka.

Trener Boris Dvoršek na put je poveo sljedeće igrače: Ivan Stevanović, Filip Ivić (golmani), Lovro Mihić, Antonijo Kovačević (lijeva krila), Zlatko Horvat, Luka Raković (desna krila), Teo Čorić, Ilija Brozović (kružni napadači), Josip Valčić, Sandro Obranović, Mateo Lukačec (srednji vanjski), Domagoj Pavlović, Tonči Valčić (lijevi vanjski), Luka Stepančić, Luka Šebetić (desni vanjski).

Nakon što se u nedjelju, 24. kolovoza vrate iz Francuske rukometaši Zagreba odigrat će još četiri pripremne utakmice prije početka nove natjecateljske sezone. Već u ponedjeljak, 25. kolovoza zagrebaši će u Dvorani 2 Doma Sportova odmjeriti snage s katarskim Al – Jaishom. Dva dana kasnije, u srijedu 27. kolovoza rukometaši Zagreba odigrat će prijateljsku utakmicu humanitarnog karaktera s rukometnim klubom Zamet u Rijeci. U četvrtak, 28. kolovoza u Kutiju šibica dolazi slovenski Maribor, dok će u utorak, 02. rujna zagrebaši gostovati u Varaždinu protiv istoimenog domaćina. Natjecateljski dio sezone za rukometaše Zagreba kreće u nedjelju, 07. rujna kada u sklopu 1. kola SEHA Gazprom South Stream lige gostuju kod našičkog Nexea. Utakmica je na rasporedu u 18.00 sati u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

zlaja

 

  Povratak na sve vijesti