Zagrebaši saznali tko su im suparnici u EHF Ligi prvaka u sezoni 2021. / 2022.
Objavljeno: 02. 07. 2021 - 12:33

Ždrijebom u sjedištu Europske rukometne federacije (EHF-a) održanim danas u 11.00 sati u Beču, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb saznali su protivnike u grupnoj fazi EHF Lige prvaka u sezoni 2021. / 2022.

Najbolji hrvatski klub tako će se naredne godine u europskoj rukometnoj eliti sučeliti s MOL – Pick Szegedom, THW Kielom, Aalborg Handboldom, Vardarom, Meshkov Brestom, Montpellierom i Elverumom.

U drugoj grupi nastupiti će Barcelona, PSG, Porto, Lomza Vive Kielce, Flensburg, Telekom Veszprem, Dinamo Bukurešt i Motor Zaporožje.

Nakon 14 odigranih kola dva posljednje plasirana kluba u obje skupine završiti će natjecanje, dok će se preostalih 12 ekipa nastaviti boriti za titulu prvaka Starog kontinenta.

PPD Zagreb bio smješten u četvrti jakosni šešir!

Hrvatski rukometni prvaci su, podsjetimo, uoči ždrijeba bili smješteni u četvrti jakosni šešir zajedno s Motor Zaporožjem, Eleverumom i Dinamom iz Bukurešta.

Prvi jakosni pot činili su aktualni prvaci Europe – rukometni klub Barcelona, osvajači BundesligeTHW Kiel, kao i prvaci Mađarske – MOL -Pick Szeged.

U drugom jakosnom šeširu svoje su mjesto našli prvaci Makedonije - HC Vardar 1961, finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka i prvaci Danske – rukometni klub Aalborg Handbold, kao i prvaci Poljske i Portugala Lomza Vive Kielce i Porto.

U trećem jakosnom šeširu bili su prvaci Bjelorusije – Meshkov Brest, kao i drugoplasirane ekipe nacionalnih prvenstava Francuske, Mađarske i Njemačke – Montpellier HB, Telekom Veszprem HC, odnosno SG Flensburg – Handewitt.

  Povratak na sve vijesti