Gojun i Čupić: “Respekt svima, ali mi idemo po sve što možemo uzeti!”
Objavljeno: 08. 03. 2024 - 11:23

Nakon odigranih 14 kola Machineseeker EHF Lige prvaka rukometaši Zagreba izborili su plasman u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja Europe.

S pete pozicije skupine A najbolji će hrvatski rukometaši u prvom krugu eliminacijskog dijela odmjeriti snage s ekipom francuskog Montpellier HB-a.

Prva utakmica 'osmine finala' na rasporedu je u Areni Zagreb u srijedu, 27. ožujka, dok će se uzvrat igrati tjedan kasnije (još ostaje vidjeti hoće li to biti srijeda 03. ili četvrtak 04. travnja) u Francuskoj.

A nakon što smo saznali takmaca u daljnjoj fazi natjecanja razgovarali smo s našim kapetanom Jakovom Gojunom i Ivanom Čupićem.

Evo što oni misle o šansama Zagreba za prolazak među osam najboljih momčadi Europe.

JAKOV GOJUN, kapetan RK Zagreba

„Riječ je o ekipi koja je godinama u vrhu svjetskog rukometa. Klub koji je dvostruki prvak Europe, ima tradiciju. Uvijek imaju šest, sedam francuskih reprezentativaca. Trenutno im je najbolji igrač lijevi vanjski Brazilac Hugo Dos Santos koji je jučer, između ostalog, zabio 11 golova. Svaku utakmicu je opasan po gol. Montpellier je ekipa za svaki respekt, ali vjerujem da ovaj Zagreb u naletu ima što za reći. Prije dvije godine s trenerom Obrvanom smo pokazali da se možemo s njima nositit, vjerujem da će to i sada biti slučaj. Vjerujem i nadam se da će Arena Zagreb biti lijepo popunjena. Respektiramo protivnika, ali ih se ne bojimo“.

IVAN ČUPIĆ, rukometaš RK ZAGREBA

„Težak protivnik, kao i svaki u ovoj fazi natjecanja. Opasni su i teški, ali mislim da imamo svoje šanse s njima. Nadamo se da će se reprezentativci vratiti zdravi. Imamo vremena da to pripremimo na kvalitetan način i veselimo se igrati u punoj Areni. Treba biti realan i reći da su oni na papiru favoriti, ali mi sanjamo svoj san i želimo  ga sanjati i dalje. Ne idemo s mišlju da je ovo što smo do sada napravili dovoljno, idemo po sve što možemo uzeti“. 

  Povratak na sve vijesti