Drugo slavlje PPD Zagreba u Paket24 Premijer ligi!
Objavljeno: 18. 09. 2021 - 7:17

Na pobjedničke staze vratili su se rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u subotu 18. rujna, nakon što su u svojoj Kutiji šibica nadigrali ekipu Gorice rezultatom 33:26 (14:13).

Susret je odigran u sklopu 2. kola Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, a nakon slavlja na otvaranju natjecanja protiv rukometnog kluba Rudar stigli su Zagrebaši i do druge domaće pobjede.

Sastavi

Za ovu utakmicu trener PPD Zagreba Ivica Obrvan nije mogao računati na od ranije ozlijeđene vanjske igrače Mateja Hrstića i Zvonimira Srnu, kao niti na desno krilo Filipa Perića.

Ipak, da bude sve tako crno pobrinuo se Valentino Ravnić koji se vratio u sastav nakon ozljede koju je zadobio na visinskim pripremama na Vlašiću početkom kolovoza, odnosno mladi vratar Matej Mandić koji je upravo protiv Gorice upisao svoj debi u dresu Zagreba.

Poštedu za ovu utakmicu dobili su kapetan David Mandić, veterani Ivan Čupić i Željko Musa, kao i vratar Dino Slavić.

Trener Gorice Andrija Nikolić, pak, muku muči s ozljedama i sam pa mu tako u sastavu nije bilo ozlijeđenih igrača Dominika Novaka, Antonia Vrbića, Mateja Svržnjaka i Tomislava Barišića.

Prvo poluvrijeme

Premda će krajnji rezultat sugerirati drugačije, teško je Zagreb stigao do ove pobjede, a posebno su se hrvatski rukometni prvaci mučili u prvom poluvremenu.

Poveo je PPD Zagreb golom Vlade Matanovića, ali nakon toga kreće sjajna igra Goričana koji su vodili većim dijelom prvog poluvremena.

Tako bilježimo 5:8 vodstvo gostiju u 16. minuti što je ponukalo Ivicu Obrvana da pozove minutu predaha. Ipak, nastavljaju rukometaši Gorice u istom raspoloženom tonu, pa tako u 21. minuti bilježimo i maksimalnih +4 (7:11) za ekipu Andrije Nikolića.

Ipak, nakon što je krvave glave napustio igru ponajbolji igrač gostiju Lucian Bura, a Zagreb se podigao nošen sjajnim debijem mladog vratara Mateja Mandića, uslijedio je i preokret.

U posljednjih desetak minuta prvog poluvremena nišanske je sprave namjestio i Davor Ćavar koji s nekoliko vezanih pogodaka donosi minimalnu prednost Zagrebaša 14:13 s kojom se otišlo i na predah.

Drugo poluvrijeme

Dijametralno suprotnu sliku gledamo odmah na otvaranju drugog poluvremena. Skoncentrirani, probuđeni i ozbiljni Zagreb prejak je protivnik za Goricu, pa tako na semaforu stoji 21:15 već nakon uvodnih desetak minuta.

Ipak, da je jako kvalitetna ekipa pokazala je Gorica u nastavku utakmice jer su uspjeli opet uspostaviti ritam i igrati gol za gol s hrvatskim prvakom.

Tako na koncu utakmice bilježimo konačnih 33:26 u korist najboljeg hrvatskog kluba.

Do pobjede je Zagreb s osam pogodaka vodio Davor Ćavar, dok su po četiri dodali Vlado Matanović i Valentino Ravnić. Filip Ivić imao je dvije, a debitant Matej Mandić sedam obrana.

Kod gostiju svakako prvo ime Lucian Bura s čak 12 pogodaka, dok je četiri dodao Hrvoje Ceković. Mislav Turčić upisao je osam obrana.

Sredina tjedna rezervirana je za Ligu prvaka!

Nakon što su u 01. kolu EHF Lige prvaka poraženi u svojoj Areni od ekipe danskog Aalborga, najbolji će hrvatski rukometaši svoje prve bodove tražiti na gostovanju u Szegedu, gdje će odmjeriti snage s mađarskim prvakom MOL-Pick Szegedom u srijedu 22. rujna.

Početak tog dvoboja na rasporedu je u 18.45 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

PPD Zagreb – Gorica 33:26 (14:13)

SD Trešnjevka: 150 gledatelja

Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (Zagreb)

Delegat: Damir Sarajlić (Velika Gorica)

PPD Zagreb: Ivić 2 obrane, M. Mandić 7 obrana + 1 gol; Šipić 1, Vistorop, Ćavar 8, Faljić, Klarica 3, Gojun, Klis 5, Kraljević, Sirotić 3, Matanović 4, Ravnić 4, Obranović 3, Leimeter, Grahovac 1

Gorica: Turčić 8 obrana, Jozepović 1 obrana, Sladoljev 2 obrane; Ceković 4, Turkalj 1, Laljek 3, Goričanec 1, Cikatić, Čakarić 2, Solariček, Bura 12, Tomašić 1, Gal 2

  Povratak na sve vijesti