Zagrebaši stigli u Kiel: Sutra nas u Sparkassen Areni očekuje ‘pakao’!
Objavljeno: 25. 11. 2014 - 9:16

25. 11. 2014.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 07. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu u srijedu, 26. studenog u Sparkassen Areni, u njemačkom Kielu, igraju protiv jedne od najboljih momčadi današnjice – zastrašujućeg osvajača Bundeslige THW Kiela.

Igrači Veselina Vujovića u utorak, 25. studenog krenuli su put sjevernog njemačkog grada Kiela, redovnom avionskom linijom od Zagreba preko Münchena pa sve do Hamburga, otkuda su autobusom svog domaćina nakon nešto manje od dva sata vožnje stigli na konačno odredište.

U utorak navečer, u terminu utakmicu od 18.30 do 20.00 sati, odradili su zagrebaši trening u prekrasnom zdanju Sparkassen Arene koja će u srijedu, uvjeravaju nas domaćini, primiti više od deset tisuća vatrenih navijača najboljeg njemačkog kluba.

  • Atmosfera će biti paklena u to uopće ne treba sumnjati. Nijemci obožavaju rukomet, a ovdje u Kielu najčešće se gosti ne provedu najbolje. Igrao sam ovdje i znam da nam neće biti lako, posebno s obzirom na to da nas uz ‘nabrijane’ navijače čekaju i dodatno motivirani rukometaši Kiela. Ipak smo im mi nanijeli jedini ovogodišnji poraz u Ligi prvaka – upozorava dokapetan hrvatskog rukometnog prvaka Josip Valčić.


U tom 01. kolu VELUX EHF Lige prvaka rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na iznenađenje gotovo svih poštovatelja rukometa u Europi, slavili su protiv favoriziranog protivnika rezultatom 27:25. Jedan od najraspoloženijih u tom spektakularnom slavlju, pred više od 11 tisuća vjernih Zagrebovih navijača, bio je i strijelac šest pogodaka Sandro Obranović.
  • Bila je to moja najbolja utakmica ove sezone. Nakon toga sam nažalost dosta pao u izvedbi i već neko vrijeme dajem sve od sebe da popravim svoju igru. Možda sam ja u toj utakmici za njih bio i nepoznanica, ali siguran sam da su nas ovoga puta shvatili ozbiljnije i da ništa neće prepustiti slučaju. Na meni je da dam sve od sebe i da pomognem suigračima i treneru da ostvarimo što bolji rezultat na ovom gostovanju – poručio je vanjski igrač PPD Zagreba Sandro Obranović.


Jedan od onih na čijim krilima hrvatski prvak igra u posljednje vrijeme neustrašivi je desni vanjski ekipe Marijo Vuglač. U posljednja dva susreta VELUX EHF Lige prvaka ovaj je lijevak Meshkov Brestu postigao 11 pogodaka, a svakako valja istaknuti i lavovski dio posla koji je odradio u obrambenom segmentu spomenutih susreta.
  • Igrao sam u Njemačkoj i znam što nas to sutra očekuje. Neće biti nimalo lako, ali to ne znači da ne možemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i pružiti dobar otpor jednoj od dvije ili tri najbolje momčadi svijeta. Moramo biti hrabri i odigrati još jednom čvrsto u obrani. To nam možda i neće biti dovoljno za pobjedu, ali ako odigramo muški moći ćemo uzdignutih glava napustiti Sparkassen Arenu. U posljednje vrijeme osjećam se odlično i taj nezgodni udarac koji sam zadobio protiv Bresta sada je iza mene. Zdrav sam, spreman sam i jedva čekam da utakmica krene – poruka je desnog vanjskog PPD Zagreba Marija Vuglača.


Prijenos utakmice 07. kola VELUX EHF Lige prvaka između THW Kiela i PPD Zagreba možete pratiti na Drugom programu Hrvatske radio televizije u srijedu, 26. studenog s početkom u 18.30 sati.

Sandro Obranović

  Povratak na sve vijesti